I et brennhett arbeidsmarked er mulighetene mange for it-ansatte. Med riktig bakgrunn og kompetanse kan attraktive kandidater velge og vrake i jobber.

Men som Dagens it kunne avsløre torsdag, er avtaler som begrenser ansattes arbeidsvalg vanlig i it-bransjen.

Hemmelig eller ikke hemmelig?
Nå står ledelsen i WM-data og de ansatte front mot front når det gjelder spørsmålet om hvorvidt avtalene er hemmelige eller ikke.

WM-datas toppsjef i Norge, Tor Malmo, sendte fredag ut en pressemelding der han mener seg feiltolket i saken rundt de hemmelige jobbklausulene som selskapet opererer med.

- Dette opprører meg sterkt. Det medfører absolutt ikke riktighet at WM-data hemmeligholder arbeidsklausuler, tvert imot: Alle ansatte i WM-data har tilgang til alle kundeavtaler i selskapets arkiv, sier Malmo.

Nå får han svar på tiltale - fra sine egne ansatte.

Tilgang til - ja kanskje, men kjennskap til - nei: En rekke ansatte i WM-data sier de ikke visste noen ting om avtalene som er laget for å hindre at ansatte får jobb hos kunder og partnere.

Det bekrefter Kjell Flagstad, som representerer de ansatte i WM-data gjennom fagforeningen It-forbundet, i et intervju med DNtv.

- Dette er totalt ukjent for de ansatte i WM-data, sier han etter å ha snakket med både hovedtillitsvalgt og flere ansatte.

Se intervjuet her:

Les også:

- Begrenser ingen
Malmo avdramatiserer saken og sier at han aldri har vært borti et tilfelle der dette har vært tema tidligere.

- Dette går først og fremst på etikk og moral. Kontraktene begrenser ikke de ansatte på noen som helst måte, sier Malmo.

Les også: