Administrerende direktør Trond Kaarem i Linde-Group fortalte i Oslo tingrett torsdag at han fant en bunke med svenske båtførerbevis i safen til Christer Tromsdal og Ole Petter Lindegaard på Aker Brygge i 2001.

Trond Kaarem hevder Christer Tromsdal er edderkoppen i sertifikatsaken.
Trond Kaarem hevder Christer Tromsdal er edderkoppen i sertifikatsaken. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Kaarem satt den gang på et kontor vegg-i-vegg med Tromsdal og Ole Petter Lindegaard som leide lokaler av LindeGroup.

- I mai 2001 ble jeg satt på et kontor nær Lindegaard og Tromsdal fordi Fredrik Lindegaard ikke stolte helt på broren sin, hevdet Trond Kaarem fra vitneboksen.

Fant sertifikater
Det var ved dette kontoret han så en bunke med blå båtførerbevis fra Sverige.

- Jeg så en bunke med blå sertifikater inne i en safe på kontoret til Tromsdal og Lindegaard, sa Kaarem i retten og viste med fingrene en bunke på cirka ti centimeter.

Det øverste av disse skal ha vært uten navn, men Kaarem sjekket ikke de øvrige sertifikatene. Kaarem sa i retten at han hadde hørt at Tromsdal kunne skaffe slike og at flere på Aker Brygge hadde slike svenske bevis.

Varsler Røkke i garasjen
Etter at Dagens Næringsliv skrev om sertifikatsaken i august 2001 var Kaarem overbevist om at Tromsdal sto bak saken. Ifølge Kaarem skal DNs journalister ha besøkt Tromsdals kontor flere ganger.

- Etter artiklene i DN møtte jeg Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten i garasjen på Aker Brygge. Jeg sa da at Christer Tromsdal stod bak. Han anbefalte meg å ta kontakt med hans advokat, sier han.

Politiets pussige kontakt
Før Kaarem møtte til politiavhør i 2001 ble han oppringt av politioverbetjent Thomas Nielsen, som tidligere i uken har møtt som vitne i retten. Nielsen ga beskjed om at Kaarem burde kunne dokumentere sine påstander i et avhør. Kaarem hadde da tidligere introdusert Nielsen og Tromsdal, men Nielsen var ikke etterforsker i saken.

- Jeg stusset over at han tok kontakt fordi han ikke hadde noe med saken å gjøre og fordi han hadde tilknytning til Tromsdal som jeg mener er edderkoppen i denne saken, sier Kaarem.

Dårlig forhold til Tromsdal
Kaarem, som tidligere har jobbet hos Tromsdal, har i dag et heller betent forhold til Tromsdal.

Han fortalte i retten om angivelige rykter rundt Tromsdal og hans kontakt med journalister og politi, og han fortalte han ikke ville ha noe å gjøre med Christer Tromsdals omgangskrets.

Tromsdal dukker stadig opp i båtsertifikatsaken, men aktoratet og forsvarerne er blitt enige om å ikke bruke ham som vitne i retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.