Stadig høyere matvare- og energipriser vil slå hardere ut for fattigere land som Kina og India. Derfor vil investeringsmulighetene bli bedre i Europa og USA i 2011, mener investeringsrådgiveren Marc Faber, også kalt Dr. Doom etter at han rådet investorer om å selge aksjer like før krakket i 1987.

- Det trykkes penger over hele verden og spesielt i USA og det har ført til veldig høy inflasjon i matprisene og på energi. I lavinntektsland som Kina, India, Vietnam og så videre gjør kostnader til mat og energi en mye større innhogg i inntektene enn i USA, sier Faber til CNBC.

De fattige landene får dermed redusert sin kjøpekraft som følge av den høye globale inflasjonen på mange viktige varer.

Faber har også et råd til investorer som vil sikre sine investeringer mot det kommende inflasjonspresset: kjøp olje. Han mener oljeprisen vil stige nesten uansett.

- Hvis økonomien tar eeg opp igjen vil oljeetterspørselen stige og hvis høy inflasjon fører til global konflikt, så vil det forstyrre tilbudet og også lede til høeyre priser, sier han ifølge CNBC.

- Enten du er veldig "bullish" eller veldig "bearish" så bør du eie i olje og energiaksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.