- Statoil kan gå en sakte død i møte hvis det ikke passer seg, sa investor Jens Ulltveit-Moe, da han gikk på podiet under den årlige konferansen for oppkjøpsfond (private equity) på SAS-hotellet i Oslo torsdag.

- Det kan bli et gårsdagens selskap. Det vil ta tid, men det må passe seg så det ikke lider samme skjebne som kraftselskapene, sa Ulltveit-Moe.



Ser til verdiutviklingen
Fredag skriver Dagens Næringsliv at investoren viser til at Statoil har gjort «store og fantastiske» funn de siste månedene og årene uten at kursen har beveget seg.

- Det er tydelig at investorene ikke er interessert i Statoil lenger. De kan ha mistet troen på selskapet og det selskapet representerer, sier Ulltveit-Moe.

- I tillegg tror jeg det er uøkonomisk å bygge ut Barentshavet. Statoil kommer ikke til å investere der, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nordic buy Out Forum ble arrangert i regi av advokatselskapet Wiersholm. Fra venstre Frederic Sicre, Reynir Indahl (med ryggen til) og Jens Ulltveit-Moe.
Nordic buy Out Forum ble arrangert i regi av advokatselskapet Wiersholm. Fra venstre Frederic Sicre, Reynir Indahl (med ryggen til) og Jens Ulltveit-Moe. (Foto: Silje Eide)

Kan snu
Investoren understreker imidlertid at Statoil fortsatt har tid til å snu trenden. Da må de riktignok satse på fornybar energi, mener han.

Fornybar energi har gått fra å være noe kun «klimafantaster» er opptatt av til noe man kan tjene penger på, understreker Ulltveit-Moe.

- Med deres finansielle ressurser kan det bygge en veldig sterk alternativ energibase. Det har satset litt på vind. Det viser vilje. Det skjer en industrirevolusjon, man trenger ikke være klimafantast for å skjønne det, legger han til.

Ulltveit-Moe har selv investert tungt og tapt «noen hundre millioner» på fornybar energi i Norge, Canada og sukkerrør i Brasil, men har en stor urealisert gevinst i det børsnoterte solenergiselskapet Rec.

Les hele saken i fredagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, Ipad eller som e-avis.

Les også:
Varsler store omstillinger i oljebransjen - og Statoil
Oppgraderer Statoil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.