Hellas har lovet å spare 11,5 milliarder euro de to neste årene i bytte mot kriselån fra EU og IMF. Men tidligere finansminister Venizelos, som leder en av de tre regjeringspartiene, har liten tro på at målene kan innfris.

– Det er svært vanskelig, det er nesten umulig å få inn 11,5 milliarder euro ved hjelp av budsjettkutt i 2013 og 2014. Dette har vært vanskelig hele tiden, men nå er det enda vanskeligere på grunn av den spådde resesjonen, sa Venizelos i et radiointervju tirsdag.

Inspektører fra EU, IMF og Den europeiske sentralbanken er ventet til Aten neste uke for å finne ut hvordan det går med de økonomiske reformene som grekerne er pålagt.

Ifølge regjeringen kommer landets bruttonasjonalprodukt til å krympe med 6,7 prosent i 2012, ikke 4,5 prosent slik tidligere anslag viste. At økonomien krymper mer enn forventet, skyldes blant annet lønnskutt i staten og at mange offentlig ansatte er sagt opp i tråd med kravene fra de utenlandske kreditorene.

Med høyere arbeidsledighet og færre sysselsatte, synker både den økonomiske aktiviteten og skatteinntekter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.