Oppdrettsgiganten Marine Harvest øker fredag sitt opprinnelige tilbud på fôr- og oppdrettsselskapet Cermaq med to kroner per aksje, nær 190 millioner kroner.

Cermaq-styret mener tilbudet fortsatt ikke er godt nok.

company:ceq

«Med hensyn til styrets vurdering av det frivillige tilbudet som nå vil lanseres av Marine Harvest, fastholder styret i Cermaq sin tidligere vurdering av at et slikt tilbud i betydelige grad undervurderer verdien av Cermaq», skriver de i en melding fredag.

Vurderingen kommer etter nylig avsluttede diskusjoner med Marine Harvest. Til tross for at Marine Harvest har antydet vilje til å presentere et betydelig bedre tilbud, har det ikke vært mulig å oppnå et omforent tilbud.

«Dette skyldes delvis de finansielle betingelsene som har vært diskutert mellom partene, men også styrets vurdering at de foreslåtte betingelsene ikke vil sikre nødvendig aksept av det foreslåtte tilbudet», heter det.

Cermaq-styret vil fortsette å vurdere strategiske muligheter for å optimalisere verdier og sikre interessene til alle aksjonærene, påpekes det.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,05 prosent til 491,71 poeng. Aksjene som inngår i indeksen ble omsatt for 3,4 milliarder kroner.

Les også:
Meglertopp fikk tilbud om å starte pornohotell
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.