OLF mener planen er mer preget av vernehensyn enn av å forsøke å balansere natur- og næringsinteresser.

- OLF mener det er unødvendig å innføre nye systemer for restriksjoner for petroleumsvirksomhet i et område hvor forvaltningen har fungert godt i mange år uten skade for miljøet, sier Lars Arne Ryssdal, direktør i Oljeindustriens Landsforening (OLF), som var tilstede på pressekonferansen.

OLF mener det er positivt at det legges opp til en åpningsprosess rundt Jan Mayen, men trekker også frem at mulighetene begrenses ved at en rekke områder er trukket ut fra konsesjonssystemet frem til 2014, inkludert Møreblokkene.

– OLF mener dette er uheldig. Samtidig er det et lyspunkt at regjeringen i omtalen av Møreblokkene erkjenner at vurderingen av mulig fisketap ved akutt oljeutslipp er omstridt og at det er usikkert om et akutt utslipp ville hatt store konsekvenser, sier Ryssdal.

Ryssdal hadde håpet at mer attraktivt areal ble gjort tilgjengelig for olje- og gassleting.

- Politikerne må være klar over sammenhengen mellom leteareal og fremtidige petroleumsinntekter. Dersom norsk petroleumsindustri i tiden fremover skal kunne bidra med milliardinntekter til staten på nivå med i dag, må nytt areal gjøres tilgjengelig, sier Ryssdal.

Han mener at planen overfokuserer på negative sider ved petroleumsvirksomheten.

- Petroleumsvirksomheten er en etablert industri i Norskehavet, med betydelige bidrag til økonomi og sysselsetting, både nasjonalt og lokalt. For at en forvaltningsplan faktisk skal være helhetlig, må den legge vekt på en samlet og balansert vurdering av fordeler og ulemper for alle næringer, sier Ryssdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.