Avisen skriver søndag at justisdepartementets kriminalavdeling er i ferd med å reise sak mot en rekke finansinstitusjoner, blant dem ansatte i Barclays. Den britiske storbanken sendte sjokkbølger gjennom den globale finansverdenen da det ble avslørt at ansatte systematisk trikset med Libor-renten, en styringsrente som bygger på rentesatsene for britiske banker imellom.

The New York Times siterer anonyme regjeringskilder med nær kjennskap til saken som forteller at amerikanske myndigheter venter at minst én bank vil bli siktet i løpet av året.

Amerikanske og britiske myndigheter inngikk et forlik med Barclays forrige måned, som godtok en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. Avtalen gir imidlertid ikke Barclays-folk immunitet fra straffeforfølgelse.

I frykt for straffeforfølgelse forsøker nå flere finansinstitusjoner, blant dem minst to europeiske, å inngå forlik med myndighetene, ifølge den amerikanske avisen.

I lys av Libor-skandalens omfang og antall banker som antas å være involvert, kan justisdepartementets etterforskning av rentetriksingen gi myndighetene påskudd for å holde de største bankene ansvarlige for det som skjedde under finanskrisen.

Det amerikanske justisdepartementet har jurisdiksjon over den britiske Libor-renten ettersom den påvirker markedene i USA. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.