«Useriøst valgkamputspill» og «oppsiktsvekkende lettvint».

Slik karakteriserer Høyres Jan Tore Sanner utspillet fra Sigbjørn Johnsen om at usikkerhet rundt en eventuell borgerlig regjerings holdning til handlingsregelen vil kunne føre til økt arbeidsledighet.

LES: Frykter høyere ledighet med ny regjering

Sårbare for oljefall
Sanner mener finansministeren i stedet burde vært mer bekymret for den stadig tydeligere todelingen vi ser i næringslivet som gjør norske arbeidsplasser og norsk økonomi sårbar for svingninger i oljeprisen.

- Han er mer bekymret for hva en kommende regjering vil gjøre enn rapporter som viser at konkurranseutsatt sektor utenom olje og gass sliter med økte kostnader og stagnerende marked, sier Sanner til DN.no.

Han mener helt ferske rapporter fra NHO, SSB og Norsk Industri i løpet av den siste måneden har hatt samme konklusjon:

- Norsk økonomi blir stadig mer oljeavhengig og vi blir stadig mer sårbare for endringer i oljeprisen, sier Sanner.

Garantist
Han mener Johnsen ikke trenger å være bekymret for om en eventuell ny regjering vil følge handlingsregelen, selv om det ikke er noen hemmelighet at Frp ønsker å bruke mer oljepenger enn Høyre.

- Han vet at Høyre vil være en garantist for handlingsregelen, sier Sanner.

Han hevder at Johnsen ikke har fulgt handlingsregelen slik den opprinnelig var ment å fungere.

- De har forlatt en viktig forutsetning om at oljepengene skal brukes til kunnskap, infrastruktur og vekstfremmende tiltak, sier Sanner.

LES OGSÅ: Frykter høyere ledighet med ny regjering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.