Sentralbanksjef Ben S. Bernake mener de økonomiske utsiktene for USA er "svake" neste år, noe som skiller seg fra uttalelsene fra Det Hvite Hus, og han vurderer fortsatt stimulansepakker for å støtte utviklingen.

Det sier han i en tale til budsjettkomiteen mandag, ifølge Bloomberg News.

Foreslår tiltak
- Kongressen bør vurdere å inkludere tiltak for å bedre kredittilgangen til boligkjøpere, konsumenter, bedrifter og andre lånetagere". Slike tiltak kan bli effektive i å stimulere økonomisk vekst og nye arbeidsplasser, sier Bernanke.

Sentralbanksjefen sier også at redningspakken til bankene var kritisk for å minske de negative effektene i realøkonomien. Allikevel sier han at denne pakken ikke vil få problemene i økonomien til å forsvinne raskt. Selskapers investeringer vil kanskje fortsette nedgangen i de neste månedene, samt at boligbyggingen også kanskje vil fortsette å falle inn i 2009.

Kan gi støtte til lovforslag
Bernankes uttalelser kan gi momentum til lovforslagene til demokratene i Representantenes Hus som inkluderer en stimulansepakke på 150 milliarder dollar.

Pakken som er blitt fremmet av demokraten Nancy Pelosi, som også er speaker i Representantenes Hus, inkluderer økte statlige investeringer i veiprosjekter, arbeidsledighetsutbetalinger og pengetilførsel til delstater med dårlig økonomi.

Bush-administrasjonen har så langt ikke støttet forslaget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.