De lange europeiske statsrentene trakk ned fredag, mens de korte var svakt opp. I Norge var renten på de lange statsobligasjonene imidlertid lite endret.

Den tyske tiåringen falt tre basispunkter til 3,27 prosent, tynget av at fire av verdens ledende sentralbanker torsdag meldte at de ikke lenger vil tilby lange dollarlån i Europa. Toåringen steg svakt.

- Risikoappetitten er fortsatt ganske sterk og det kan komme en korreksjon i aksjemarkedet. Da vil obligasjonsmarkedet selvfølgelig bedres. På mellomlang til lang sikt er utsiktene fortsatt usikre, sa fondsforvalter Christian Zima i Raffeisen KAG til Bloomberg News.

Aksjemarkedene kom noe ned da amerikanske myndigheter publiserte skuffende tall for ordreinngangen varige goder. Mens det på forhånd var ventet en vekst på 0,4 prosent viste tallene nedgang på 2,7 prosent i august. Eksklusiv transport var ordreinngangen uendret.

Endelig tall for University of Michigan consumer confidence i USA var på 73,5 i september, opp fra det foreløpige tallet på 70,2. Til sammenligning var indeksen ventet til 70,5, ifølge Bloomberg News.

Tremåneders Nibor var uendret på 1,96 prosent fredag, 71 basispunkter over styringsrenten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.