Investorer er redd skandalen som er avdekket i den japanske utstyrsprodusenten Olympus ikke er enestående i japansk næringsliv.

Kort tid etter at briten Michael C. Woodford ble ansatt som konsernsjef i japanske Olympus, stilte han spørsmål ved at selskapet hadde betalt fire milliarder kroner i konsulenthonorarer til et postkasseselskap på Cayman Islands for tre–fire år siden. Nysgjerrigheten førte til at styret sparket ham, skriver Dagens Næringsliv.

Woodford ga seg imidlertid ikke, selv om han ble bedt om å gå på dagen.

Han påtok seg rollen som varsler, ga intervjuer til vestlige næringslivsaviser, lekket interne dokumenter og presset frem en granskning.

Innrømmet feil
Den nye konsernsjefen Shuichi Takayama innrømmet i går at ikke alt er som det burde være i selskapet.

- Det stemmer at det ble gjort upassende handlinger. Våre tidligere uttalelser var feilaktige. Jeg var fullstendig uvitende om dette, sa Takayama, og bukket sedvanlig dypt.

En tidligere styreformann, en direktør og revisoren i selskapet har samarbeidet gjennom flere tiår med å skjule underskudd i regnskapene. Dette er etter all sannsynlighet blitt gjort ved å bruke stråselskaper i skatteparadiser, ifølge Olympus’ egen granskning.

Stuper på børsen
Aksjekursen på Olympus har stupt med over 70 prosent siden Woodford fikk sparken – nesten 30 prosent etter pressekonferansen igår hvor konklusjonene i en foreløpig granskningsrapport ble fremlagt.

- Dette er svært alvorlig. Olympus har innrømmet at det har gitt falsk informasjon for å skjule tap i 20 år. Alle som har vært involvert i dette, vil være ansvarlige. Utsiktene til selskapet er ekstremt dårlige, og det er sannsynlig at selskapet vil bli fjernet fra børsnotering, sier investeringsdirektør Ryosuke Okazaki hos ITC Investment Partners til Reuters.

Olympus er nå under etterforskning i Japan, Storbritannia og USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.