Torstein Øygarden som har frontet DNO-aksjonærers motstand mot fusjonen med RAK sier han har mottatt trusler etter at han inngikk forlik med RAK. Det skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

- Det er skremmende. Jeg er ikke vant til å nærmest bli truet på livet, sier talsmann for DNO-initiativet Torstein Øygarden.

Misnøyen med Øygarden kom etter at han som opprørernes talsmann i helgen snudde og nå vil stemme ja til RAK-fusjonen etter samtaler med RAKs styreformann Bijan Mossavar-Rahmani.

- Det er dessverre noen utskudd som truer meg nå. Det er så alvorlig at jeg må snakke med en advokat om det, sier en tydelig preget Øygarden til Dagens Næringsliv.

- For enkelte er jeg åpenbart verre en Quisling. Folk må besinne seg nå, sier han.

På en hastig innkalt pressekonferanse mandag fortalte han bakgrunnen for hvorfor han har snudd 180 grader i RAK-spørsmålet.

-Vi fikk en telefon på torsdag ettermiddag klokken kvart på fem. Det var Bijan som ringte meg. Han ville treffe oss på fredag, og det gjorde han. Jeg inviterte ham til Stavanger (..) og vi hadde en lang og interessant dag. Vi var på oljemuseet, og vi besøkte et boreselskap. Vi var rundt og kikket på oljeindustrien i Stavanger for å gjøre Bijan kjent med hva som skjer i Norge. Det viktigste var selvfølgelig forhandlingene, og vi kom et stykke på vei. Vi fortsatte på lørdag og søndag, og vi hadde et forhandlingsutkast som vi i DNO-Initiativet kunne foreslå for våre medlemmer, sa Øygarden ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

<b>80 prosent av opprørere stemte for DNO-avtale</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.