Forbrukerombudet har avdekket at alle de 25 største eiendomsmeglerselskapene bryter reglene for markedsføring av bolig.

Les: - Alvorlige regelbrudd

Administrerende direktør i Eiendomsmegler 1, Odd Nymark, forteller at Eiendomsmegler 1 har avdekket regelbrudd i interne undersøkelser.

- Vi er skuffet over de resultatene vi funnet blant våre egne meglere, sier Nymark til DN.no.

Ikke fornøyd før alle følger reglene
Han vil ikke gå i detaljer om hvilke regelbrudd Eiendomsmegler 1 har funnet, og forteller at det varierer fra megler til megler.

- Det er egentlig veldig klare krav i bransjenormen om hva som skal stå i annonsen, men våre meglere har ikke vært flinke nok til å følge det opp. Noen følger det 90 prosent, noen 100 prosent, men vi er ikke fornøyd før alle våre meglere følger bransjenormen, sier Nymark.

Alvorlige regelbrudd
Forbrukerombudet fant det de selv kaller en rekke alvorlige regelbrudd i nettannonsering på Finn.no og på eiendomsmeglernes egne sider.

De fant blant annet mangler når det gjaldt:

- Arealbeskrivelse

- Totalpris

- Angivelse av hvilke poster felleskostnadene dekker

- Omkostninger/gebyrer ved eierskifte

- Lånevilkårene for nedbetaling av andel fellesgjeld, samt separat beregning av månedlige felleskostnader etter en eventuell avdragsfri periode.

Her kan du sjekke hvilke mangler Forbrukerombudet fant.

Nymark forteller at Eiendomsmegler 1 har gjennomført internsjekker i flere omganger, også i løpet av den siste måneden.

Forbrukerombudet gjennomførte sin sjekk 11. juni.

- Vi har allerede satt i gang tiltak som skal sørge for at våre meglere følger bransjenormen, sier Nymark til DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.