Oslo Børs stuper, finanskrisen herjer i USA og markeder over hele verden skraper bunnen.

Kristin Halvorsen mener det ikke er tvil om at finanskrisen vil sette spor i utvilklingen og økonomien fremover. Likevel poengterer hun at det hele hovedsaklig er en finanskrise, og at regjeringen retter sin politikk etter realøkonomien.

- Krisen er hovedsaklig en finanskrise med store konsekvenser for USA, men kun med indirekte konsekvenser her hjemme, sier Halvorsen.

Hun mener Norge har muskler til å takle krisen, og har lært av tidligere kriser. Det sa hun på samfunnsøkonomenes 100-årsjubileum i dag.

Herren holder sin hånd over Norge
Veteranen Kåre Willoch mener Norge er dårlig forbredt på krisen som rammer oss nå. Og mener det har blitt utvist dårlig dømmekraft fra regjeringen.

- De burde visst at det ville komme, når man ser på styresløsheten som forgikk i USA. Politikken har vært alt for ekspansiv, sier Willoch.

Han er likevel klar på at Norge vil klare seg gjennom krisen. Willoch har vært med på nedturer før, og trekker frem at oljefondet gjør oss mye bedre rustet enn på 80-tallet, og under dot.com-boblen.

- Vårherre har en hånd over Norge, sier Willoch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.