Etter skarp retorikk rettet mot Nord-Korea, flyttet USAs president Donald Trump fredag kveld oppmerksomheten mot Venezuela.

Trump sa at han ikke utelukket å ty til militære midler for å få ro på situasjonen i Venezuela, landet som nå står dypt inne i Latin-Amerikas vanskeligste politiske krise. 

– Vi har mange muligheter for Venezuela. Og forresten, jeg vil ikke utelukke en militærintervensjon, sa president Trump til en gruppe reportere ved en golfklubb i New Jersey sammen med statssekretær Rex Tillerson, USAs FN-ambassadør Nikki Haley og den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Herbert Raymond McMaster.

Det amerikanske forsvarsdepartementet svarte umiddelbart fra Pentagon at det ikke var mottatt noen ordre på Venezuela, opplyser Bloomberg.

Hodebry for USA

Situasjonen i Venezuela har skapt hodebry for USA, EU og en rekke latinamerikanske land. Siden april har det vært nesten sammenhengende protester og sammenstøt, og etter valget på en ny grunnlovsgivende forsamling som støttet Venezuelas president Nicolás Maduro makt, eskalerte situasjonen ytterligere.

For én uke siden ble riksadvokat Luisa Ortega Diaz avsatt, mandag ble statlige nettsider utsatt for hackerangrep, og Maduro har varslet kamp mot opprørerne han mener står bak uroen. 

Tiltakene USA har så langt har rettet mot Venezuela har vært av ikke-militær karakter, men Trump-administrasjonen har innført en rekke sanksjoner rettet mot Maduro og hans politiske elite.

Ti prosent av USAs oljeimport

Venezuela står i dag for omtrent ti prosent av USAs oljeimport. Oljenasjonen har en fallende oljeproduksjon på nesten 2.000.000 fat daglig.

Det har vært spekulert på om USA ville stanse all import fra Venezuela som en kraftigere sanksjon. Det svarte ikke Trump på under fredagens golfsesjon. Han sa heller at landet var et kaos.

– Venezuela er et kaos. Det er et veldig farlig kaos, og en veldig trist situasjon.(Vilkår)

-Sparer oss mange penger
USAs president Donald Trump takket Russlands president Vladimr Putin for å utvise 755 amerikanske diplomater fra Russland.
00:22
Publisert: