- Verdensøkonomien går for tiden på dop. Alle vet det ikke kan vare, og at de offentlige utgiftene må reduseres. Dagens situasjon er ikke bærekraftig. Det kan gi store konsekvenser og det vil ta tid å komme tilbake til normal vekst, sier Statoil-sjef Helge Lund til VG.

- Vi ser mange tegn til bedring, men det er meget bekymringsfullt at det er pumpet inn så enorme mengder offentlige penger i de fleste lands økonomier, sier han.

- Jeg ser derfor for meg en humpete vei i tiden fremover. I tillegg til at de store offentlige utgiftene må reduseres, er gjeldssituasjonen i mange selskaper og land meget bekymringsfull. Mange har måttet låne store beløp for å komme gjennom krisen. De pengene skal betales tilbake. Jeg vil derfor være forsiktig med å avblåse den globale krisen, sier han til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.