Network Norway og Tele2 sikret seg i dag den fjerde 3G-lisensen i Norge.

- Dette er en svært viktig milepæl for oss og Tele2, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway.

Vinneren av lisensen får retten til å bygge mobilnett med mulighet for mobilt bredbånd. Dermed havner Network Norway i konkurranse med Telenor og Netcom, som også har 3g-lisenser, og Ice, som bruker en annen teknologi på lavere frekvenser for å tilby mobilt bredbånd.

Kun ett bud
Samferdselsdepartementet melder at de mottok ett bud i auksjonen av den fjerde, ledige tillatelsen til utbygging og drift av 3g-nett i Norge. Budet kom fra Mobile Norway AS, utbyggingsselskapet til Network Norway og Tele2, og var på 47 millioner kroner.

- Jeg er glad for at vi har fått en ny utfordrer i det norske mobilmarkedet som vil kunne bidra til økt infrastrukturkonkurranse utover de tilbyderne som hittil har bygget 3G-mobilnett i Norge. En ny tilbyder som bygger eget nett vil gi bedre konkurranse, et styrket tjenestetilbud til forbrukerne, og samtidig kunne gi bedre mobildekning, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Tre skuffelser
Å dele ut en lisens gir imidlertid ikke automatisk et nytt nett, det har man fått smertelig erfare tidligere når det gjelder 3g. I utgangspunktet ble det auksjonert bort fire lisenser, men Broadband Mobile og eieren Enitel gikk konkurs, og Tele2 leverte tilslutt tilbake lisensen etter mange år, uten å ha bygget ut. Mobiloperatøren 3 har også ruget på den tredje lisensen i flere år, foreløpig uten tegn til at det bygges ut.

Lover dere at dere kommer til å gjennomføre utbyggingen?

- Ja, ellers hadde vi ikke tatt dette steget. dette er godt gjennomtenkt og det ligger dessuten ganske store årlige avgifter her, sier Myhre til dagensit.no.

En reell utforder
Nå har Network Norway har nå kontroll over egen infrastruktur.

- Vi har lenge signalisert vilje til å bli den tredje store mobilaktøren i det norske markedet. Nå har vi også evnen til å realisere gode, attraktive tjenester som representerer en klar vitalisering av konkurransen i et mobilmarked som har vært dominert av Telenor og Netcom-TeliaSonera, sier Myhre i en pressemelding.

Network Norway betjener i dag bedriftsmarkedet via egen og indirekte distribusjon, og privatmarkedet via sitt eget selskap Lebara, og gjennom operatøravtaler med Lyse, Telipol, One Call og andre tjenestetilbydere.

Dagensit.no kommer tilbake med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.