Eks-alpinist Christoffer Kyllingstad legger 100 kilo på vekten og løfter til magen i mange korte rykk. Bjørn Maaseide og konsernsjef Olav Thorstad i Sats Elixia går forbi, og Maaseide kan ikke annet enn å ta utfordringen.

- Jeg skal innrømme at det gjør vondt, sier Maaseide og dytter vekten videre til Thorstad som først gir opp men prøver igjen.

- Da har jeg satt personlig rekord med 50 kilo, sier Thorstad og holder seg til ryggen.

Maaseide har akkurat startet sin signingsferd som ny sjef for Sats Elixia i Norge. Han begynner med å besøke hvert av de 71 Sats Elixia-treningssentrene i landet. Han vil høre hvordan han kan motivere kundene enda mer og få dem til å bruke sentrene enda oftere.

- Om jeg trives her? Veldig, jeg er glad jeg fant cross fit da jeg måtte gi opp alpin-karrieren, sier 23 år gamle Kyllingstad som studerer på BI i Nydalen i Oslo og trener på Sats Elixia-senteret ved siden av.

- Jeg er glad jeg fant cross fit da jeg måtte gi opp alpin-karrieren, sier 23 år gamle Christoffer Kyllingstad før han løfter 100 kg gang på gang. Bjørn Maaseide (til høyre) og Olav Thorstad står beundrende i bakgrunnen og gruer seg til de selv skal til pers.
- Jeg er glad jeg fant cross fit da jeg måtte gi opp alpin-karrieren, sier 23 år gamle Christoffer Kyllingstad før han løfter 100 kg gang på gang. Bjørn Maaseide (til høyre) og Olav Thorstad står beundrende i bakgrunnen og gruer seg til de selv skal til pers. (Foto: Mikaela Berg)

- Tar fightene internt

Etter å ha lett bredt og fjernt etter en arvtaker for Norges-sjef Emil Steen endte konsernsjef Olav Thorstad og hodejegerne med å spørre en de kjente fra før: Bjørn Maaseide.

- Fordelen med Bjørn er at jeg ikke trenger å bekymre meg for at han ikke skal si det han mener. Høflighet er bra, men det er bedre at vi tar fightene internt og diskuterer høylytt og får alle fakta på bordet. Det er den eneste måten vi kan bli bedre på, sier Thorstad.

- I tillegg trenger vi en sterk og klar stemme som får frem vårt budskap i Norge, legger han til.

Maaseide har frem til nå vært 7,5 prosents eier og styremedlem i Sats Elixia. Nå får han ansvaret for over 5000 ansatte, en omsetning på 1,4 milliarder kroner, 71 treningssentre og 200.000 norske medlemmer.

- Jeg har trent hele mitt liv og brenner for dette produktet. Vi har en fantastisk visjon: Vi gjør folk sunnere og gladere. Hvis noen av våre ansatte kommer og spør meg hva vi egentlig driver med så er det svaret, sier Maaseide.

- Samtidig må vi få kundene til å akseptere at det ikke alltid er gøy å trene. Du går til tannlegen selv om det ikke er gøy, legger han til.

- Vi er de feiteste og minst aktive

Selvom én million nordmenn allerede er medlem av et treningssenter ser duoen fortsatt vekst og vil fri til både de under tyve år og de over 60.

- Jeg har hatt et møte med Helse- og omsorgsdepartementet. Vi er enige om at vi skal jobbe sammen for å engasjere eldre. Drømmen er å få til et konkret samarbeid med det offentlige og med kommunene. Samarbeidet er i startgropen, sier Thorstad.

Maaseide mener også aldersgruppen 25 til 55 er moden for høyere penetrasjon av treningsenter-medlemskap.

- Mange tror at nordmenn er de sunneste og sprekeste i verden. Men vi er de feiteste og de minst aktive, sier Maaseide og viser til statistikk fra Nordisk ministerråd:

  • 12,7 prosent av nordmenn er i fysisk aktivitet mindre enn 15 minutter per uke.
  • Nesten 40 prosent av nordmenn er i mindre fysisk aktivitet enn det som er anbefalt, men er i aktivitet minimum 15 minutter i uken.
  • Hver femte nordmann trener aldri, ifølge Norstat.

- Vi er ikke født med ski på beina, vi er født med en sofapute under rompa, sier Thorstad.

- Vi har tro på oss selv som et aktivt folk, men det er en myte. Vi har en kjempejobb å gjøre, legger han til.

- Våre undersøkelser viser at det er mangel på motivasjon som er problemet, dette blir en hovedutfordring for meg og noe jeg skal jobbe hardt med, istemmer Bjørn Maaseide.

 

Les også:

Volvik blir kastet ut

å blir NTNU landets største universitet

- Det kan bli vanskelig for de nyutdannede å finne jobber(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.