Forsikringssvindlere skal ikke føle seg trygge, mener If Skadeforsikring - og bruker over en halv million kroner på å heve en forlist luksusbåt på Hvaler.

- Dette er den største enkeltoperasjonen vi har hatt noen gang. Vi vil vise potensielle båtsvindlere at vi går svært langt for å oppklare mistenkelige saker. Vi tror det vil virke avskrekkende på andre som kan tenke slike tanker, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If Skadeforsikring, ifølge nyhetsbyrået Newswire.

Den 62 fot store Sunseeker’en sank på 107 meters dyp på Hvaler under slep fra Strømstad i fjor sommer. Dagen før hadde de to eierne økt forsikringssummen fra 1,5 til to millioner kroner.

Nå har Østfold-politiet siktet dem for forsikringssvindel.

– Omstendighetene rundt forlistet var mistenkelige. Eierne hadde heller ingen forkl#229 på hvorfor båten sank, ifølge If.

Etter åtte dagers komplisert prosess, kom båten endelig til overflaten 18. mai. Etter inspeksjon av vraket opprettholder If mistanken om forsikringssvindel.

– De ressursene vi setter inn mot forsikringssvindel får vi igjen mange ganger. Vi ønsker ikke at våre ærlige kunders premieinnbetalinger skal gå til de som ikke har rent mel i posen, sier Jørn Jensen, som er tidligere politietterforsker og en av 18 utredere i If.

Se video om heving av luksusbåten.
Videoen er laget av Newswire/If forsikring:

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Privat%C3%B8konomi" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.