Carl Icahn, en av verdens mest legendariske aktive investorer, har kjøpt seg opp i iphone-produsenten Apple og har allerede rukket å snakket med toppsjefen, skriver Bloomberg News.

Nyheten nådde markedet via investoren twitter-konto;

«Vi har nå en stor eierandel i Apple. Vi mener selskapet er ekstremt underpriset. Snakket med Tim Cook (Apple-sjefen, journ.anm) idag. Mer kommer», skriver Icahn.

Det varte likevel ikke lenge før neste melding.

«Hadde en fin samtale med Tim Cook i dag. Diskuterte mitt syn at et større aksjetilbakekjøp burde gjøres nå. Vi planlegger å snakke samme snart igjen».

Apple-aksjen stiger over fem prosent til 491,2 dollar etter at nyheten ble kjent. Elektronikk-kjempen ser positivt på interessen fra investoren, som i det siste har brukt tiden på å presse ut Michael Dell fra dataprodusenten med samme navn.

«Vi setter pris på interessen og investeringen til alle våre investorer. Tim hadde en svært positiv samtale med Icahn i dag», skriver en talsperson for Apple i e-post til Bloomberg.

Les også:
Microsoft prøver å redde markedsandelene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.