Acta er fornøyd med å ha overlevd en turbulent tid, og er nå mer optimistiske enn på lenge for fremtiden.

- Vi ser et stort bortfall av aktører. Bare i Bergen er det kun én aktør igjen utenom oss av 20, utenom bankene. Således har konkurransen blitt mindre, sier Acta-sjef Simen Mørdre.

Det er kombinasjonen av finanskrisen, mindre tillit til bransjen og de nye strengere Mifid-reglene som har ført til dette, mener Mørdre. Han mener at også banker har trukket seg ut av rådgivning, av frykt for at det kan ramme konsesjonene deres.

God langsiktig avkastning
Acta har gitt seg selv en ny visjon. Mens den gamle visjonen var ”the leading investment advisor in the Nordic market” er den nye visjonen ”We create good long-term return for our costumers”.

- Vi må gjenreise omdømmet til selskapet. En av de tingene vi vil flagge i dag er at vi vil ytterligere forsterke fokuset på langsiktig avkastning for kundene, sier Mørdre.

Blant annet avskaffer nå Acta alle belønningsordninger til rådgiverne, som kan gi mistanke om at rådgiverne tilbyr spesielle produkter eller oppmuntrer til hyppig skifte av produkter av hensyn til egen lommebok.

På fastlønn
Rådgiverne skal nå over på fastlønn, og Actas inntekter fra kundene skal komme fra en prosent av kundens egenkapital.

Acta varsler i dag at de reduserer bemanningen ytterligere, fra 426 ansatte i første kvartal til 270 ansatte ved utgangen av 2 kvartal.

- Det vil gi oss 100 millioner kroner i lavere kostnader, og en god plattform for å vokse videre, sa Mørdre.

Med de varslede kuttene vil Acta ha like store utgifter som inntekter etter egne beregninger.

- Med andre ord skal det ikke utrolig mye til for at vi skal kunne klare å levere positive kvaralstall fremover, sier Mørdre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.