4 av 5 bedrifter forventer bedre eller uendret omsetning i andre halvår. Samtidig er bedriftene mer optimistiske til 2013 enn 2012.

Det viser en undersøkelse som hovedorganisasjonen Virke har gjennomført blant 926 virksomheter.

- Vi ser nå en tredeling i norsk næringsliv. De av medlemmene våre som jobber mot oljesektoren og bygg opplever svært gode tider og innen handelen er det grei vekst. De som sliter mest nå er de som jobber mot den tradisjonelle industrien, sier direktør Vibeke Madsen i Virke i en pressemelding.

Større forskjell mellom Norge og Europa
Mens store deler av Europa sliter med høy arbeidsledighet og svak lønnsutvikling, har vi i Norge hatt et svært godt lønnsoppgjør. Følgelig fortsetter forskjellene å øke.

- Før neste lønnsoppgjør må vi ta en gjennomgang av frontfagsmodellen. Dersom forskjellene bare fortsetter å øke også i årene som kommer vil det få store konsekvenser, sier Madsen.

God utvikling i handelen
Detaljhandelen er den tidligste og viktigste indikatoren for utviklingen i norsk økonomi. At det stort sett er gode økonomiske tider i Norge, viser seg også i utviklingen i handelen.

- Våre prognoser viser en vekst i detaljhandelen på fem prosent for 2012. Det er god vekst, men det er langt fra noen kjøpefest. Også innen handelen er det store forskjeller, sier direktør i Virke, Harald Jachwitz Andersen, i en pressemelding.

Les mer: - Blir ingen kjøpefest



Utvalgte nøkkeltall fra Hovedorganisasjonen Virkes prognoser (prosentvis endring fra året før):



Les også: Milliardene vi ikke bruker på shopping

<b>Euro-turistene svikter Norge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.