- Vi er veldig fornøyde med at lagmannsretten har forhøyet dommen fra tingretten, sier Norwegian-topp Bjørn Kjos til DN.no.

Han har akkurat fått dommen fra lagmannsretten, der Norwegian er tilkjent en erstatning på 160 millioner kroner av konkurrenten SAS. I tingretten ble erstatningen satt til 132 millioner kroner.

Les også: Giganterstatning til Kjos

- Får du dårlig samvittighet overfor et selskap som sliter såpass mye fra før av?

- Nei, ikke når de har begått straffbare handlinger. Det er rimelig at de skal betale for den skaden de har påført. Så det har vi ikke så veldig dårlig samvittighet for, sier han.

Erstatningssaken kommer på et svært dårlig tidspunkt for kriserammede SAS, som i disse dager kjemper for å få på plass en gigantemisjon på fem milliarder svenske kroner og et obligasjonslån på to milliarder svenske kroner.

- Hva skal dere gjøre med pengene?

- Vi setter pengene i banken, det går i Bank Norwegian, vi får høyest rente på det der, ler han.

- Har lidd et større tap
Kjos mener imidlertid at de 160 millionene ikke egentlig er en høy nok sum for å dette tapene Norwegian er påført. Både SAS og Norwegian anket dommen fra tingretten, da Norwegian mente 132 millioner kroner var en for lav sum.

- Det er vanskelig å bevise hvilket tap det har gitt, men vi i Norwegian mener at vi har lidd et betydelig større tap, sier Kjos.

Han ønsker ikke å presentere et regnestykke med hva han mener hadde vært en riktig sum.

- Det skal ikke jeg begi meg ut på. Vi er veldig fornøyde med dommen, og at lagmannsretten har forhøyet erstatningen. Men det er klart at det er et tap som er veldig vanskelig å kvantifisere, og som etter Norwegians mening er vestentlig større, sier han.

Tviler på anke
For å få erstatningssummen videre opp må dommen eventuelt ankes til Høyesterett. Det ser ikke Kjos på som veldig sannsynlig.

- Først må vi lese dommen, men Norwegian er fornøyd med resultatet, sier han.

- Blir det noe feiring?

- Vi driver akkurat med flytteprosessen. Så jeg driver og pakker for harde livet her, sier Kjos.

SAS vurderer nå å anke saken, og sier i en børsmelding at de er skuffet over dommen: SAS vurderer anke

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.