I dag sluttforhandlet og signerte dekkforhandler og mangemillionær Tommy Sharif avtalen som sikrer ham fabrikklokalet etter den nedlagte møbelfabrikken Hov Dokka i Søndre Land i Oppland.

Fabrikken har stått delvis tom siden den ble nedlagt for et år siden.

- Alle har sine drømmer og man jo må begynne et sted, sier Tommy Sharif til DN.no.

Totalt er fabrikken på hele 15.500 kvadratmeter og tomten på 16.680 - så det er et gigantbygg han har skaffet seg.

Ingen klare planer, men...
Men han har ikke planene klare for produksjonslokalet:

- Jeg kjøpte dette av Søndre Land kommune, og har spennende planer for stedet, sier Sharif.

Fabrikken til Hov Dokka drev med møbel- og kontorstolproduksjon - og det mangler ikke på store planer fra Sharif:

- Jeg har en drøm om at jeg en dag skal bli like stor som Ikea når det gjelder møbler og har i dag tatt første skritt med å sikre meg den gamle møbelfabrikken, sier Sharif.

- Så du vil bli møbelkonge?

- Tja, å begynne med møbler er ett alternativ. Men jeg har tre-fire andre alternativer også, det er mange muligheter når bygget er så stort. Jeg ser et enormt potensial for å videreutvikle bygningsmassen, uten at jeg har det helt klart for meg ennå, sier Sharif, som ikke ønsker å "bare kaste ut noen ideer" før han har noe mer konkret.

Lønnsomme drømmer
Men Tommy Sharif har vist at drømmer kan være lønnsomme:

For 12 år siden begynte han å selge dekk fra sin egen garasje. I dag driver han verdens største utsalgssted for dekk og felger fra et sted til sluttforbruker for person- og varebiler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.