Den beryktede investoren Ole Petter Lindegaard avga sin vitneforkl#229 i Oslo tingrett i dag i forbindelse med den såkalte sertifikatsaken, der Kjell Inge Røkke er tiltalt for bestikkelser og å ha gitt falsk forkl#229.

Påstander om samarbeid
Ifølge Lindegaard var det nært samarbeid mellom Dagens Næringslivs journalister og Christer Tromsdal, som skal har vært sentral i utstedelsen av skippersertifikatene.

- Jeg observerte dem både på kontoret og hjemme hos Tromsdal, sier Lindegaard, som delte kontor med Tromsdal tidligere.

- Jeg oppfattet det som om Tromsdal på vegne av DN ville forlede Øye, sa han videre.

Sjefredaktør Amund Djuve har tidligere avvist at DNs journalister har deltatt i noe form for komplott, og uttalt at DN-journalistene flere ganger har skrevet kritiske artikler om Lindegaard.

Også Tromsdal har tidligere avvist Lindegaards påstander.

Les: Journalist avviser VG-oppslag

Et pek
- Jeg tror det var ment som en morsomhet om Røkke. Jeg tror Tromsdal ville gjøre Røkke et pek, men det var ikke ondsinnet, sier Lindegaard.

Kjølnet forhold

Christer Tromsdal
Christer Tromsdal (Foto: Ida von Hanno Bast)
Tromsdal og Lindegaard var tidligere nære venner og kompanjonger. Nå har forholdet kjølnet betraktelig, blant annet skal det ha vært truet med torpedoer dem imellom.

Lindegaards forkl#229 avvek i store deler fra politierklæringen han har gitt tidligere. Blant annet hvem som mottok pengene for sertifikatet.

- Jeg overleverte 25.000 kroner kontant til enten Øye eller Tromsdal, sier Lindegaard.

- Synes du det er mye å betale for et sertifikat?

- I 1997 syntes jeg ikke det, men det synes jeg nå, sa Lindegaard til latter fra salen. Lindegaard har siden dengang mistet mesteparten av pengene sine.

Husker bedre nå
Ifølge politierklæringen ga han imidlertid pengene til Pallin, opplyste aktoratet.

- Jeg kan ikke garantere at det var riktig. Jeg husker bedre nå, fordi saken har vært så mye oppe i media, sier Lindegaard nå.

Etter vitneforkl#229en sa Lindegaard at han ikke lenger hadde noen interesse av å skjerme Tromsdal.

- Jeg prøvde å skjerme ham mest mulig den gang, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.