- Folk forstår ikke hvilken presset posisjon daværende finansminister Hank Paulson var i da han utformet redningspakkene etter finanskrisen, sier Warren Buffett til den amerikanske nyhetskanalen CNBC.

Berkshire Hathaway-sjefen legger også til at redningspakkene, eller Troublet Asset Relief Program (TARP), var livsviktige for å redde den amerikanske økonomien da de ble igangsatt av Bush-adminsitrasjonen.

Les også: Tjente vi egentlig på finanskrisen?

Går hardt ut mot republikanerne
Han slakter også det republikanske partiets opptreden etter at amerikanske myndigheters og statlige kontorer nå har stengt. Det har lenge vært en konflikt mellom Obama og republikanske krefter i Kongressen, om en rekke temaer, inkludert Obamas helsereform.

Les mer her: Budsjettkrisen i USA: Dette frykter analytikerne mest

- Hvis republikanerne ikke kan få det som de vil i avgjørelser som for eksempel Obamas helsereform, vil de bruke sin mulighet til å hindre Obama fra å heve gjeldstaket for å få det som de vil. Det er ikke en strategi som kan fungere over lang tid, sier Buffett til kanalen.

Vil heve gjeldstaket
Det fører til vanskeligheter i å bli enige om å heve gjeldstaket i USA, som Obama ønsker å gjennomføre for å hindre at USA ikke klarer å betale tilbake gjelden sin.

Les mer her: Budsjettstrid like fastlåst etter krisemøte i USA

- Offentligheten vil etter hvert gå imot dem hvis de fortsetter slik. Republikanske krefter i Washington nærmer seg grensen til ekstremt idioti, men jeg tror ikke de vil krysse den, sier milliardæren.

Reddet gigantbank
Buffett spilte selv en viktig rolle i tiden etter finanskrisen. Selskapet hans, Berkshire Hathaway, sørget for en livslinje på fem milliarder dollar, eller 30 milliarder kroner til Goldman Sachs, som bidro til å redde gigantbanken etter 2008-krisen.

I senere tid har dette vist seg å være svært lukrativt for Buffett, som har innkassert 2 milliarder dollar, eller 12 milliarder kroner, fra 2008-investeringen.

Les mer om Warren Buffett på DN.no:
En middag med ham koster seks millioner
Dette er verdens rikeste noensinne
Bill Gates: - Tre ting jeg har lært av Warren Buffett
Han ga nettopp bort over 16 milliarder kroner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.