Man kan trygt si at beslutningsprosessen i Aker Kværner er av en noe raskere karakter enn i Statoil. Mens Statoil har brukt fem måneder på å få på plass ny konsernsjef, brukte Aker Kværner to dager på å få fylt opp sjefstolen etter Helge Lund.

- Vi fikk vite om Lunds planer i helgen. Inge Hansens navn kom raskt opp på bordet, og vi fant ut at han var veldig, veldig riktig for oss, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid Aker Kværner til dn.no. Hansen ble kontaktet klokken ni igår kveld.

Drangeeid sier at de ikke har diskutert ferdig ansettelsestidspunktet til Hansen med Statoil, men at Hansen i hvert fall vil være tilstede på generalforsamlingen i Aker Kværner 19.mars.

Solid person
- Inge Hansen er en rettskaffen person som står for det han mener. Han er bunnsolid, handlekraftig og resultatorientert, sier Røkke i pressemeldingen som ble sendt ut fra Aker Kværner i dag tidlig.

Hansen er ansatt som konsernsjef i det nye Aker Kværner, som samler all virksomhet innenfor olje, gass energi og prosess. Det er ett av tre nye konsern som skapes når dagens Aker Kværner restrukturer. Det nye Aker Kværner planlegges børsnotert i andre kvartal i år.

Motivert
Inge K. Hansen sier til NTB at han egentlig var innstilt å gå tilbake til sin jobb som finansdirektør i Statoil.

– Men klokka 9 søndag fikk jeg telefon med forespørsel om å ta jobben i Aker Kværner, og etter å ha diskutert det med forskjellige personer, blant annet styret i Aker Kværner, bestemte jeg meg for å ta jobben. Jeg er veldig motivert for å ta på meg denne jobben, og synes de er kommet langt i omstruktureringen. Jeg vil også være med å bidra med den finansielle pakken som må på plass, sier Hansen.

Hansen sier at han er glad for at usikkerheten omkring konsernsjefstillingen i Statoil nå er over, og ønsker Lund lykke til. Han legger ikke skjul på at tiden som konstituert konsernsjef har vært krevende og til dels belastende, men sier at Lund vil møte positive utfordringer.

Røkke inn umiddelbart
Røkke vil umiddelbart overta som konsernsjef i dagens Aker Kværner ASA, som planlegger å skifte navn til Kværner ASA.

Styret i Aker Kværner ASA har samtidig besluttet at Lone Fønss Schrøder vil ertsatte Røkke som styreformann i selskapet.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.