Det bekrefter statsadvokat Preet Bharara mandag morgen lokal tid.

- Den ulovlige innsidehandelen i SAC var betydelig, utbredt og uten sidestykke i hedgefondindustrien, sa Bharara på en pressekonferanse i New York mandag kveld.

SAC Capital erkjenner skyld på alle tiltalepunkter, og vil avslutte sin investeringsrådgivning over eksterne klienter.

- Myndighetene mener den foreslåtte løsningen er rettferdig og fornuftig. Den vil virke avskrekkende og fremme respekt for loven. Boten er den største i historien for innsidehandel, skriver Bharara i en pressemelding.

Etterforskning i årevis
Fondet vil slutte for alle praktiske formål å forvalte penger for andre enn hovedeieren selv, kunstelskeren og mangemilliardæren Steve Cohen.

Etterforskningen mot fondet har pågått i årevis, og var rettet mot praksisen hvor porteføljefforvaltere får tilgang til innsideinformasjon fra firmaer som gir tilgang til nettverk av såkalte industrieksperter.

Boten er på 900 millioner dollar. I tillegg inndras 900 millioner dollar. Det gir et samlet forelegg på 1,8 milliarder dollar, omtrent 10,6 milliarder kroner. Til fradrag kommer 616 millioner dollar etter ulike avtaler med myndighetene, som gjør at SAC må betalte totalt 1,184 milliarder dollar Cohen er ikke personlig tiltalt, og straffen retter seg mot selskapene i SAC-sfæren. De ilegges nå en prøvetid på fem år, og må samarbeide med en offentlig oppnevnt konsulent innen etterlevelse og kontroll. Etterforskningen mot personer i SAC-systemet fortsetter.

Les også: Wall Street-legende ventes å måtte stenge superfond (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.