I en tale på amerikansk fjernsyn fredag sa Bush at USA står i fare for å havne i økonomiske nedgangstider.

Derfor ber han nå politikerne om å vedta en finanspolitisk pakke på rundt 145 milliarder dollar for å stimulere veksten i økonomien.

Skattekutt
Bush sa ikke hvilke konkrete tiltak som vil bli foreslått, men understreket at pakken må inneholde skatteincentiver for næringslivet og direkte og umiddelbare skattelettelser for vanlige lønnsmottagere.

Bush sa også at stimulansepakken må være på rundt en prosent av landets BNP for å være effektiv. Ifølge Wall Street Journal tilsvarer dette omtrent 145 milliarder dollar (nærmere 800 milliarder kroner).

Presidenten håper at en slik stimulans vil være med på å opprettholde den økonomiske veksten.

- Å la folk beholde mer av pengene sine vil øke forbruket og løfte økonomien i en tid når man uten slike tiltak trolig vil bruke mindre, sa Bush ifølge CNNMoney.com.

Håper på raskt vedtak
Bush ba politikerne i Kongressen om å vedta pakken så fort som mulig.

Bush har diskutert pakken med politiske ledere i Kongressen, og sa i talen at det skal være mulig å få igjennom forslaget med støtte fra begge partier.

Ifølge Wall Street Journal vil stimulansepakken kunne bli vedtatt samme uken som State of the Union-talen, som i år blir holdt den 28. januar.

Frykter forsinkelser
Den amerikanske regjeringen forsøker å unngå at skattelettelsene blir forsinket i Senatet. Derfor ønsker ikke finansminister Hank Paulson å si noe om hvilke konkrete skattelettelser regjeringen har i tankene.

- Vi ønsker å være åpne og samarbeidsvillige før vi legger frem forslaget, sa finansministeren på en pressekonferanse fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.