Songa Offshores datterselskap Songa Rig har fått kontrakt for enda to rigger spesielt utstyrt for Statoil, de såkalte Cat D-riggene. I juli ifjor fikk Songa kontrakt for de to første av de totalt fire riggene Statoil har planlagt. Kontraktsperioden er åtte år pluss opsjoner på 4x3 år per rigg. Kontrakten har ifølge Songa en total verdi på 2,66 milliarder dollar eller rundt 15 milliarder kroner.

Statoil har på egen hånd utviklet riggdesignet skreddersydd for norsk sokkel og Statoils behov. De nye kategori D-riggene er designet for å være arbeidshester som er spesialtilpasset Statoils behov for boring, brønnkomplettering og brønnintervensjon på modne felt og vil gjøre både boring og ferdigstilling av produksjonsbrønner mindre kostbart og mer effektivt.

- Vi er stolte over å utvide vårt industrielle samarbeid med Statoil og ser frem til vår posisjon som en ledende borekontraktør på den norske kontinentalsokkelen, sier Songa-sjef Asbjørn Vavik. Songa opererer allerede tre halvt nedsenkbare rigger for Statoil på norsk sokkel, og med disse ytterligere fire riggene, vil Songa bli en stor riggaktør på norsk sokkel.

Den første riggen er ventet fra det koreanske verftet Daewoo i februar 2014 og den siste enheten blir levert i mai 2015. Borepakkene blir levert av Aker Solutions.

Songa Offshore mener Cat D-kontrakten gir selskapet en spisskompentanse med stort rom for vekst i årene som kommer og håper på internasjonale muligheter utenfor Nordsjøen. Det sier konsernsjef Asbjørn Vavik i Songa Offshore til TDN Finans fredag.

-Dette er en veldig viktig langsiktig og strategisk avtale for oss. Stordriftsfordelene her gjør det mulig å ta ut konkurransedyktige priser i markedet og for selskapet er det et viktig ledd i strategien om å bygge kompetanse i de krevende forholdene i Nordsjøen og arktiske strøk, sier han.

Han tror kontrakten med Statoil kan gi Songa nye muligheter i fremtiden.

-Vi håper at den kompetansen vi bygger om værharde områder vil føre til at vi blir tatt i betraktning i andre deler i verden enn bare Nordsjøen, sier han til TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.