John Fredriksens signaler om at Seadrill kan bli flyttet fra Stavanger har fått byens ordfører til å sende et personlig brev til ham.

Ordfører Christine Sagen Helgø vil beholde boreselskapets hovedkontorfunksjoner i byen og har bedt om et møte med Fredriksen før han avgjør lokaliseringen.

Opp mot 150 arbeidsplasser står på spill, skriver Dagens Næringsliv.

Det er driftsselskapene Seadrill Management as og North Atlantic Management som har kontorer i Stavanger. Førstnevnte ivaretar forretningsførselen for børsnoterte Seadrill ltd., og hadde ved inngangen til året 161 ansatte.

North Atlantic Management, som har ansvaret for drift og markedsføring av borefartøyene i Nordsjøen og nordområdene forøvrig, har 160 ansatte.

Det var i et intervju med DN sist lørdag John Fredriksen og Tor Olav Trøim varslet at de vurderer å flytte Seadrill fra Stavanger.

- Ingenting er endelig avgjort, men kostnadene er sentrale. Vi tenker alltid kostnader. Stavanger er en av verdens dyreste byer. Og det er mangel på kvalifisert arbeidskraft i Norge. Det er svært sentralt for oss, sa Fredriksen.

Les mer i dagens utgave av Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.