Siden 1998 har seilskuten og skoleskipet Statsraad Lehmkuhl mottatt rundt 16 millioner kroner i forbindelse med salget av Møllerens «Spleisebrødet».

For hvert solgte Spleisebrød får Statsraad-stiftelsen en krone, som kommer godt med på vedlikeholdsbudsjettet til stiftelsen «Seilskipet Statsraad Lehmkuhl» som nå eier tre-masteren, ifølge en pressemelding.

- Statsraad Lehmkuhl er en viktig del av bergensernes identitet, på linje med Bryggen, Fløyen og buekorpsene. Det er ressurskrevende å holde en så gammel skute i respektabel stand. Det var derfor kjekt å kunne gi en hånd til Statsraaden i form av Spleisebrødet, sier Cecilie L. Hjortland fra Møllerens, som nå lanserer to nye brød for å brødfø den hvite seilskuten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.