Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
GIR SAMLIVSRÅDTIL GRÜNDERE. Bent Rune Sinnes i Succession.
GIR SAMLIVSRÅDTIL GRÜNDERE. Bent Rune Sinnes i Succession. les mer

Gründervirksomhet

Nei, du må ikke skille deg for å gjøre suksess som gründer

Men du må være bevisst på fellene, advarer ekspert.

- Til syvende og sist handler det om at man kommuniserer. 69 prosent av de vanskelige tingene i et parforhold er vedvarende, men håndterlige. Likevel ender dessverre mange opp med å skille seg fordi man ikke gjør det nødvendige grunnlagsarbeidet, sier familie- og bedriftsrådgiver Bent Rune Sinnes i Succession, et rådgivningsfirma med spesialkompetanse på kommunikasjon og samarbeid i par, familier og virksomheter.

Suksessgründer og milliardær Terje Stykket har ofret ekteskap og tre pappapermisjoner for å komme dit han er i dag.

- Jeg har jobbet og sovet i 40 år. Alle som ønsker å bli gründere må først stille seg spørsmålet: Er det verdt det? sa han i et langt intervju med Dagens Næringsliv.

Les hele artikkelen her: - Skilsmisse er baksiden av medaljen

Fortsatt tabubelagt

Bent Rune Sinnes har også erfart at gründere har ødelagte ekteskap bak seg.

- Det er fullt mulig å forbli kjærestepar eller gift selv om man driver en bedrift sammen og jobber ekstremt mye. Det er viktig å huske på at man bør jobbe like mye med å bygge en relasjonsplattform som en økonomisk plattform for virksomheten sin. Det er det mange som tar altfor lett på, sier rådgiveren.

Han mener det fortsatt er tabu å be om hjelp til å takle samlivsproblemer.

- Det er jo litt rart. Jeg får stadig tilbakemeldinger på at par- og familiefokuset er veldig viktig. Derfor har Succession både kurs og individuelle oppfølginger flere steder i landet. Min erfaring er at stadig flere investerer i familierelasjoner, samtidig som gründere er tilbakeholdne, sier Bent Rune Sinnes.

Kommunikasjon, kommunikasjon, kommunikasjon

- Hva er dine beste tips til gründere som vil  unngå skilsmisse?

- Finn ut hvordan dere kommuniserer, hvordan dere snakker om de krevende temaene. Dét vil få konsekvenser hvis det blir aktuelt å pantsette huset eller det kan hjelpe med å forklare hvorfor du aldri får sett datteren din spille håndballkamper. Alle i en familie vil føle seg betydningsfulle og vil bli sett, sier Sinnes.

Verdier er også et viktig tema, understreker han.

- Hva vil man med bedriften man er gründer for? Vil man at selskapet skal gå i arv, eller er målet å bygge det opp størst mulig og så selge det? Dette er noe man må diskutere både i starten og underveis, for ting kan fort endre seg. Samtidig må man definere hvilke roller man har, hvilke forventninger man har til hverandre, legger han til.

- Å drive egen virksomhet er ikke bare en jobb, men en livsstil. Må du jobbe veldig mye en periode, gi beskjed på forhånd. Jeg har inntrykk av at ektefeller kan strekke seg veldig langt, så lenge man vet hva det gjelder. Det man skal tenke over, er at man kan gjøre det mye bedre som gründer hvis man lever i et solid og godt ekteskap eller samboerforhold. Sliter du i privatlivet, da koster det veldig mye mental kapasitet som du drar med deg videre i jobben.

Les også: Bli den mest effektive på kontoret - uten å jobbe overtid

 

Følg Bisbuzz på Facebook

  • Morsomme, nyttige og engasjerende saker fra Dagens Næringslivs verden - rett i feeden din.
  • Del dine beste leseopplevelser med venner.

Alt du trenger å gjøre er å trykke «Like» på Bisbuzz-siden vår på Facebook.

 

Bisbuzz Næringsliv Karriere Gründervirksomhet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.