Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
GIR DEG GODE TIPS. Geir Lauritzen, skill manager for Eurobonus i SAS, her på Gardermoen. Foto: Thomas Haugersveen
GIR DEG GODE TIPS. Geir Lauritzen, skill manager for Eurobonus i SAS, her på Gardermoen. Foto: Thomas Haugersveen les mer

SAS

Følg SAS-toppens råd - og ta «snarveien» til sølvkortet

SAS har 3,6 millioner Eurobonus-medlemmer, men veien til sølvkort er kortere enn du tror. Her får du «triksene».

GARDERMOEN. - Vi har hatt en eksplosjon i antall Eurobonus-medlemmer. Bare siden april har vi fått mellom 600.000 og 700.000 nye, og målet på sikt er å nå fem millioner, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

SAS vurderte tidligere å kvitte seg med Eurobonus etter at flyselskapet leverte blodrøde tall kvartal etter kvartal. Men så gjorde SAS kuvending og besluttet å beholde programmet så lenge som mulig og utvikle virksomheten gjennom det.

I forbindelse med at SAS la om Eurobonus-programmet 1. april i år har det dessuten blitt lettere å klatre opp et nivå. Dét er det ikke alle som er klar over.

Bare seks prosent har klart å nå gullkort-status. Dette krever 50 enkeltreiser eller 50.000 grunnpoeng - og da skal du fly mye. Men veien til sølvkort er oppnåelig for mange, sier Geir Lauritzen, som er skill manager for Eurobonus i SAS.

- Det er hur enkelt som helst! slår svensken fast.

«Lur inn» en ekstra reise i reisen

10 enkeltreiser eller 20.000 grunnpoeng er det som kreves. Det innebærer logisk nok fem tur/retur-reiser, MEN en reise kan være så mangt, understreker Lauritzen. Og det er nettopp her du kan ta «snarveien» til sølvkortet:

- Ja, hva er egentlig én reise? La oss si at du skal fra Oslo til Lyon i Frankrike, og du drar via København på vei ned. Dermed blir reiseveien Oslo-København-Lyon. En reise? Nei, dette teller som to reiser. Flyr du samme rute tilbake, har du altså allerede fire enkeltreiser opparbeidet - og bare seks enkeltreiser igjen til sølvkortet, forklarer Geir Lauritzen. Dermed kan du få fire enkeltreiser på en flight som du i utgangspunktet ser på som en tur/retur-reise.

Som sølvkort-kunde får du blant annet tilgang til SAS fast track på flyplassen, gratis ekstra bagasje med SAS og Widerøe og business-innsjekking hos SAS.

Vurderte å selge - gjorde kuvending

Poeng du har opptjent kan du bruke på reiser, hotellovernattinger, leiebil og shopping ombord i flyet.

- De fleste bruker poengene sine på nye flyreiser, men vi ser også at mange bruker dem på oppgraderinger fra økonomiklasse til business, sier Lauritzen.

- Hvor lenge varer fordelene ved et sølvkort?

- I minst ett år. Det kommer litt an på hvor tidlig du kvalifiserte deg til sølvkort i kvalifiseringsperioden.

I dag er Eurobonus den siste delen av kjernevirksomheten som SAS kunne overveie å selge, sa Sydbank-analytiker Jacob Pedersen tidligere i år.

- Man gjør bare det om det blir absolutt nødvendig, sa han.

Les også: Dette er de mest populære flysetene

10 triks som gir deg de billigste flybillettene

Følg Bisbuzz på Facebook

  • Morsomme, nyttige og engasjerende saker fra Dagens Næringslivs verden - rett i feeden din.
  • Del dine beste leseopplevelser med venner.

Alt du trenger å gjøre er å trykke «Like» på Bisbuzz-siden vår på Facebook.

Bisbuzz Luftfart Reiseliv SAS
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.