Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

FIKK DU IKKE JOBBEN? Ingen grunn til å gi opp. Foto: Colourbox
FIKK DU IKKE JOBBEN? Ingen grunn til å gi opp. Foto: Colourbox les mer

Karriere

Fem grunner til at du ikke fikk jobben...

...og som du ikke er skyld i selv.

Du søkte på drømmejobben, kom til intervju og mener selv du gjorde et godt inntrykk.

Men så kommer avslaget.

Noen ganger er årsaken åpenbar: Du mangler nøkkelferdigheter, kjemien mellom deg og sjefen stemte ikke, du stotret deg gjennom jobbintervjuet og sa dumme ting. Andre ganger er det mindre innlysende hvorfor nettopp DU ikke ble valgt. The Muse lister opp en rekke grunner til at jobbmuligheten gikk tapt - og som du ikke kan gjøre noe med i det hele tatt:

1) Stillingen ble ikke opprettet likevel.

Budsjettet tillot det ikke. Noen ganger blir stillinger utlyst, men aldri besatt. Selv om det opprinnelig var plass i budsjettet til denne stillingen, kan den bli trukket tilbake i trange tider for å nå budsjettmålene.

2) En annen kandidat var en bedre match.

Du var perfekt for stillingen, men så plutselig dukker det opp en enda bedre kandidat som tar intervjuerne med storm. Sånt skjer. Det kan også tenkes at arbeidsgiveren plutselig endrer mening og vil ha en kandidat med litt andre egenskaper enn han opprinnelig så for seg.

3) Omstruktureringer eliminerer posisjonen.

Mye skjer fort i næringslivet i dag. Plutselig blir stillinger outsourcet eller flyttet til andre steder eller andre land. Ansatte flyttes over i nye stillinger og nye ledere finner nye og mer effektive måter å jobbe på. Stillinger som ikke er besatt og ikke er strengt talt nødvendige kan i slike tilfeller forsvinne.

4) Du er den første kandidaten de intervjuet.

Hvis ansettelsesprosessen er lang, kan det hende du lett blir «glemt». Intervjueren husker best de sist intervjuede kandidatene. Selv om du gjorde et godt inntrykk, kan dette lett bli glemt hvis en annen kandidat senere gjør et like godt inntrykk. For å unngå å havne i denne fellen, gjør du lurt i å prøve å få til en sen intervjuavtale.

5) Noen heiser et rødt flagg.

Hvis noen har hørt et negativt rykte om deg, selv om det er feil, ligger du tynt an. Google deg selv på forhånd for å finne ut om det dukker opp noe ufordelaktig som kan skade mulighetene dine for å få en jobb. Pass på at du fremtrer med verdighet i sosiale medier, slik at intervjueren ikke har noe å sette fingeren på.

Les også: - Dette er den største tabben du kan gjøre

Dette vil Warren Buffett at du skal gjøre med pengene dine i 2015

Ni ting alle supersjefer gjør  

Følg Bisbuzz på Facebook

  • Morsomme, nyttige og engasjerende saker fra Dagens Næringslivs verden - rett i feeden din.
  • Del dine beste leseopplevelser med venner.

Alt du trenger å gjøre er å trykke «Like» på Bisbuzz-siden vår på Facebook.

 

 

 

 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bisbuzz Karriere
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.