Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
CV-en din må skille seg ut - ellers blir den raskt vraket. Foto: Colourbox
CV-en din må skille seg ut - ellers blir den raskt vraket. Foto: Colourbox les mer

CV

Bruker 10 sekunder på CV-en din

Arbeidsgivere bestemmer seg lynraskt for hvem de vil innkalle til et jobbintervju. Men ikke alle er på jakt etter en «supermann».

- Mange ledere bruker mindre enn 10 sekunder på en CV før de avgjør om en kandidat er kvalifisert til intervju, sier partner Ole I. Iversen i konsulentselskapet Assessit.

Når konkurransen om ledige jobber øker, er det ekstra viktig å lage en god søknad.

Fredag morgen inviterer Assessit til frokostmøte på BI i Oslo for å fortelle om trendene innen rekruttering. Hit kommer lokale bedrifter og HR-folk for å få tips om hvordan de kan få tak i de beste kandidatene - også til toppstillinger.

- De er ikke alle bedrifter som har behov for en supermann. For å finne rett leder må virksomheten analysere situasjon og utfordringer grundig. Den må også være god på det vi kaller «storytelling», og beskrive seg selv og omgivelsene på en måte som appellerer til rett kandidat, sier partner Øystein Magnussen i Assessit.

De beste rådene

Iversen har følgende råd til deg som er på jobbjakt:

- For søkere er det viktig å skreddersy søknad og CV til akkurat den jobben man søker, og få tydelig frem det som er mest relevant. Unngå hull, men forklar heller hva som skjedde i den perioden du ikke var i jobb eller utdannelse, sier han.

Han peker også på at sosiale medier blir stadig mer viktig, ikke minst å ha en interessant og oppdatert profil på for eksempel LinkedIn. Trenden er at rekrutterere i stor grad baserer seg på slike verktøy.

- Men den CV-versjonen man bruker i en konkret søknad bør helst innledes med et sammendrag som i to-tre setninger knytter an til den stillingen og kompetanseprofilen det dreier seg om, sier han.

Les også: Tre adjektiver du bør unngå i jobbsøknaden

Ni ting cv-en din aldri må inneholde

Seks tips for å få din første jobb  

Bisbuzz Jobbsøknad Jobbintervju CV
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.