Flere har i løpet av våren hevdet at det ikke er noen motsetning mellom å ta imot flere syriske flyktninger til Norge og å bidra mer for å hjelpe syriske flyktninger i nærområdene. Avtalen på Stortinget om Syria-flyktningene bekrefter at det var feil.

Det er prisverdig at samtlige partier – også Fremskrittspartiet – har uttrykt at de mener Norge må bidra mer i forbindelse med flyktningestrømmen i og ut av Syria. Dessverre ble måle­stokken for innsatsen definert som hvor mange syrere Norge tar imot.



Situasjonen i Syrias naboland er desperat. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har gjentatte ganger advart om alvoret. UNHCR mener det trengs 35 milliarder kroner. Verdenssamfunnet har til nå bidratt med snaut åtte.

Den store politiske viljen på Stortinget for å hjelpe syriske flyktninger ble satt inn på å presse frem et så høyt tall som mulig for hvor mange som skal få komme hit. For å få det til å se så høyt ut som mulig, er innsatsen spredt ut over både i år, neste år og 2017. Og den loves med forbehold. Men behovet for hjelp til tak over hodet, mat, helse­hjelp og skole for flyktningene i nærområdene er nå.

I avtalen økes det norske bidraget til nærområdene med 250 millioner kroner. Dermed blir det totalt 1,25 milliarder i år. Og de ekstra pengene hentes fra andre poster på bistandsbudsjettet. Det er verdens fattige som er invitert på dugnad.

Flyktningehjelpen og Norsk organisasjon for asylsøkere er skuffet over at Norge ikke øker innsatsen i nærområdene mer. De hadde håpet på en milliard ekstra. Det hadde vært på sin plass. Dessverre bidro de samme organisasjonene til å gjøre mottak av flyktninger i Norge til hovedsaken.

Det viktigste ble ikke å hjelpe flest mulig, men å hente flest mulig hit.

Les hele avisen

 

Se også:

Vil ikke ta imot 10.000 kvoteflyktinger fra Syria:

Vil ikke ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria
Statsminister og Høyres leder Erna Solberg vil ikke ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria, hun er bekymret for at norske kommuner ikke vil ha et godt nok tilbud til de som kommer.
02:32
Publisert:
 

Les også:

Illegale innvandrere bak rattet på Postens Bring-biler

Politirazzia hos rå melkebonde (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.