En ren elbil ser ut til å være parkert på hyllen, men nå utvider Audi A3-porteføljen med en ladbar e-tron-utgave. Under panseret kombineres en bensinmotor på 1,4 liter og 150 hestekrefter med en elektromotor på 75kW og automatgirkassen S tronic. Totalt blir effekten 204 hestekrefter og et dreiemoment på 350 Nm. Null til 100 km/t gjøres unna på 7,6 sekunder og toppfarten er oppgitt til 222 km/t.

Til tross for relativt spreke ytelser er oppgitt forbruk på beskjedne 0,15 liter på mila, det tilsvarer et C02-utstlipp på 35 gram per kilometer. Bilen kan benytte elektromotoren alene i hastigheter opp til 130 km/t og har en rekkevidde på elektrisk kraft på fem mil.

Audi A3 e-tron bygges på samme lest som nylig lanserte Audi A3 Sportback og vises for første gang på bilmessen i Geneve som åpner i starten av mars.

Les test av A3 Sportback: Årets viktigste Audi

Hva den vil koste er ikke klart, og det er ennå en stund til bilen blir å se på norske veier.

- Audi A3 e-tron vil få en konkurransedyktig pris når vi lanserer bilen sommeren 2014, sier Audi-direktør Vidar Eriksen, i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.