Mens fraktmarkedene for tank- og tørrlastshipping er i dyp krise, leverer de andre av John Fredriksens selskaper solide resultater.

Boreentreprenøren Seadrill, gassrederiet Golar lng og det skipseiende selskapet Ship Finance sørger for en jevn strøm av utbytter til aksjonærene, skriver Dagens Næringsliv.

Seadrill er suverent best i klassen og har forlengst overtatt tankrederiet Frontlines rolle som gruppens pengemaskin. For andre kvartal har styret vedtatt et utbytte på 0,84 dollar per aksje. Det regner ut til 96,7 millioner dollar på hovedaksjonær Fredriksens hånd.

God business
Hittil i år har styrene i Seadrill, Ship Finance International og Golar lng besluttet utbytter som for Fredriksens del summerer seg opp til vel 359 millioner dollar. Da er utbytte etter fjerde kvartal ifjor og for første og andre kvartal i år inkludert.

Seadrill pumper alene 283 millioner dollar i utbytter inn på hovedaksjonærens konto.

Gitt samme utbyttenivå for tredje kvartal ligger det an til nær 480 millioner dollar i dividende til Fredriksen fra de tre selskapene i år.

Les også: Aldri vært så mye verdt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.