Myten om at eiendomsmarkedet på Nordberg i Oslo lever sitt eget liv, står ved lag. Etter visning i helgen og en heftig budrunde på mandag, gikk halvdelen av tomannsboligen på Nordberg 1,3 millioner kroner, eller 25 prosent, over takst.

- Nordberg er et spesielt markedet, det er det ikke noe tvil om. Antall boliger som selges er lavere enn mange andre områder i byen, sier Erik G. Eiklid, partner hos Privatmegleren på Ullevål Stadion som hadde ansvaret for slaget av boligen.

Få legges ut
En av årsakene til at det er så få boliger til salgs er at folk ofte blir båret ut eller at det går i arv til barn som kanskje deler opp boligen. Det medfører igjen at det er et veldig stort press på de som faktisk er ute til salgs, forklarer Privatmeglerens mann.

Delen av tomannsboligen som nå ble solgt var et dødsbo med moderniseringsbehov. Flere av budgiverne har historie fra Nordberg og det var med på å drive prisen oppover, mener Eiklid. Han kan fortelle at det var tre budgivere med til prisen lå på rundt 6.250.000 kroner.

Boligen har et areal på 100 kvadratmeter i primærrommene, og til slutt endte budrunden på 6.550.000 kroner og tilslaget gikk til en barnefamilie som har familie i nabolaget.

Fokuserer på skolekrets
- Det er et konstant press på denne typen bolig i den prisklassen. Det vi ofte ser er at det er folk som skal tilbake til der de er oppvokst. At det er folk som kjenner området godt som skal innenfor en spesiell skolekrets, og skal tilbake til de riktige veiene, sier han. Skolekretsen som trekker i Nordberg-området er Korsvoll skole.

- Vi ser at Korsvoll er en skole som mange har lyst til å ha barna sine i. De som er på disse visningen er veldig bevisste i forhold til hvilke objekter som stemmer med kriteriene de har satt på forhånd, sier Eiklid som selv mener det er nærheten til marka som er Nordbergs store styrke.

Beliggenhet
- Hvor ellers kan du bo innenfor bomringen og likevel være hundre meter fra Nordmarka, spør han retorisk.

Hvis en interessent ikke får tilslaget i én budrunde, dukker de gjerne opp igjen ved neste utlysning.

- Når boligen går 25 prosent over takst kan det synes som takstmannen ikke har gjort jobben sin?

- Taksten på 5,5 millioner var en takst både selger og vi mente ikke var en for lav pris. Det er vanskelig å spå disse tingene på forhånd, svarer Eiklid som legger til at huset har stort potensial tross moderniseringsbehovet. Huset kan både gjøres penere og større.

Følelser styrer
- I kombinasjon med sjarm og tilhørighet trekker prisen oppover når man treffer riktig, sier han understreker at prisen i dette tilfellet nok går litt på følelser og ikke så mye på kvadratmeterpris. Han tror likevel boligen vil holde seg i fremtiden.

- Den ligger der den ligger den. Det blir ikke så veldig mange flere bolliger i dette området, sier Eiklid som mener det er ganske vanlig at de delte boligene går ganske høyt i Nordberg-området.

Generelt mener Eiklid at boliger mellom fem og seks millioner er veldig attraktive.

- Det er mange som er på jakt i det prissjiktet. Det er ganske bra betalingsvilje og folk er villige til å strekke seg litt, avslutter Eiklid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.