Til tross for lavere inntekter opplevde meglerhuset ABG Sundal Collier en kraftig resultatforbedring i fjorårets fjerde kvartal.

Meglerhuset fikk et resultat på 88,1 millioner kroner i kvartalet. Det er en markert oppgang fra underskuddet på 319,5 millioner kroner i tilsvarende periode i 2008.

- Selv om inntektene har falt sammenlignet med tidliger år, har vi opplevd bedre inntekter enn vi forventet ved begynnelsen av året, skriver meglerhuset i en melding tirsdag morgen.

Ifølge meglerhuset har kostnadsreduksjonsprogrammet gitt resultater som forventet, samtidig som engangseffekter har forbedret resultatet ytterligere.

Bonushopp
Resultatforbedringer gir et solid bonushopp sammenlignet med kvartalet året før. Ifølge kvartalsrapporten utgjør bonus og utbytte til partnerne 83,6 millioner kroner i kvartalet, opp fra 40,4 millioner kroner året før.

I tredje kvartal ifjor var bonuspotten på 55 millioner kroner.

For hele 2009 blir imidlertid bonus og utbyttebetalingene betydelig lavere enn året før. Mens bonuspotten endte på 330 millioner kroner i 2008 blir det 262 millioner kroner til fordeling for 2009.

For hele 2009 endte resultatet før skatt på 285 millioner kroner, opp fra 19,4 millioner kroner året før.

Øker utbyttet
Styret i ABG Sundal Collier foreslår en liten økning i utbyttet for 2009.

- I lys av nettoresultatet, de rådende markedsforholdene og en analyse av behovet for å opprettholde en sterk balanse foreslår styret en utbetaling på 0,75 kroner per aksje for 2009, heter det i meldingen fra meglerhuset.

I 2008 var utbyttet på 0,50 kroner per aksje.

Satser på konvertible obligasjoner
I fjerde kvartal var inntektene fra meglervirksomheten på 123 millioner kroner, det samme som året før. Corporate finance-inntektene falt ni prosent til 118 millioner kroner.

Ifølge resultatrapporten var utstedelser av konvertible obligasjoner en viktig bidragsyter til inntektene for hele 2009.

- Vi har besluttet å styrke vår posisjon ytterligere ved å bygge opp en økt handelskapasitet i annenhåndsmarkedet i dette segmentet, skriver selskapet i meldingen.

Sjekk hvordan tallene så ut i forrige kvartal: Alt faller i ABG



Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.