Ifølge gisseltakerne holder de rundt 41 utlendinger som gisler ved anlegget.

Også om lag 150 lokalt ansatte som jobber med hotell- og restaurantdrift på stedet, ble fanget inne i anlegget. I løpet av natten ble de fleste av disse satt fri, ifølge den tyske TV-kanalen RTL.

TV-kanalen Al Jazeera har snakket med tre av gislene. En irsk mann sier situasjonen er i ferd med å forverre seg og ba den algeriske hæren trekke seg tilbake og stanse skytingen mot området. De to andre gislene kom med lignende uttalelser.

En av gisseltakerne, som er blitt identifisert som Abu al-Bara, har også snakket med kanalen. Han hevder at algeriske snikskyttere har skutt mot gassanlegget hvor gislene blir holdt. Ifølge gisseltakeren ble en utlending, trolig en japaner, såret. (©NTB)

Var på vei til jobb i Algerie - flyet snudde

Utenriksdepartementet fraråder opphold i Algerie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.