En ny undersøkelse viser at 9 prosent av voksne nordmenn kan komme til å låne penger for å dra på sommerferie. Mange har ingen plan for hvordan pengene skal betales tilbake.

I undersøkelsen der 1.001 personer er spurt om de må låne penger for å dra på sommerferie, svarer 2 prosent ja mens 7 prosent svarer «kanskje».

På landsbasis vil det si at 320.000 nordmenn kanskje eller helt sikkert tar ferien på kreditt eller for lånte penger. Det er Respons Analyse som har gjort undersøkelsen gjort for Sparebank 1.

Særlig unge menn under 25 år har ikke økonomien i orden. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 mener tallene er uheldige.

Dårlig start

– Det er en utrolig dårlig start på voksenlivet å ta opp kortsiktige og ofte dyre lån og kreditter i stedet for å utsette eller droppe ferien. Jeg har sett altfor mange eksempler på hvordan store økonomiske kriser starter i det små når man er ung, sier Gundersen.

Korte turer

I følge undersøkelsen vil 110.000 nordmenn ta ferie på kreditt eller vurdere å gjøre det uten en plan for hvordan ferien skal betales tilbake over lang tid. Konsekvensen kan dermed bli en svekket personlig økonomi.

– Ta ferien hos familien eller dra på kortere turer. I tillegg vil det hjelpe å ta en ekstrajobb om sommeren for å spe på feriebudsjettet, råder Gundersen.

Les også:
Gjeldsordningen blir tøffere
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.