Når han ikke debatterer sendingene i Dagsnytt 18 for nesten 6000 følgere på Twitter, skriver Mathias Fischer (22) kommentarer i Bergens Tidende.

Den tidligere Venstre-politikeren, som i valgkampen i 2013 prydet valgplakater med slagordet «Send en blåhippie til Stortinget», droppet politikken for å bli en av landets yngste aviskommentatorer.

 

– Født sånn, eller blitt sånn?

– Jeg må jo si blitt sånn. Jeg har hatt mange interesser og kommet inn i herlige miljøer hvor jeg har lært, der jeg stadig får nye utfordringer, enten det var i Venstre eller i BT.

– Hvordan ble jobben din?

– Jeg ble godt kjent med BT da jeg gjorde noen frilansgreier for dem og så ble jeg oppfordret til å søke på en ledig stilling i debattredaksjonen, noe som fristet veldig. Dagen etter valget i 2013 fikk jeg en telefon fra Hilde Sandvik, og så begynte jeg uken etter.

– Hvordan holder du deg oppdatert?

– Jeg er sabla mye på Twitter. Jeg har vel et avhengighetsforhold til Twitter. Eller er jeg mye på nett generelt.

– Hva er ditt personlige mål?

– Det å fortsette med det jeg jobber med nå. Jeg liker å sette meg inn i saker, danne meninger, formidle de og bidra til debatter med nye perspektiver. Jeg har egentlig ikke noe annet sted jeg vil jobbe, for meg har drømmen vært å være kommentator i BT fra jeg var 15 år, og det har jeg nådd.

Les også om Sara Övinge (26), som har spilt fiolin siden hun var 4 år, eller Henrik Martin Dahlsbakken (26) som er filmregissør.

– Hvor mye tid bruker de på sosiale medier, og på hvilke plattformer?

– Det er veldig vanskelig å måle, for jeg bruker mobil hele tiden, og er stadig påkoblet. Jeg er også mye på Facebook, som er et sted for mange gode diskusjoner. I tillegg er jeg på Instagram – for å koble av og ha det litt mer koselig.

– Hva skal til for å bli god i din bransje?

– Jeg tror det krever at du må ha noen saker eller felter du kan mye om og skiller deg ut på, for eksempel det å kunne økonomi eller politikk, eller andre nisjeområder veldig godt.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg skal ligge på en strand på Tobago i nesten tre uker!

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.