Han blir av NRK P3 kalt «Norges viktigste r&b-artist per dags dato». Natt & Dag mener han er «landets store r&b-håp». Siden Arshad Maimouni ga ut singelen «Definere meg» i 2013 har tilbakemeld­ingene vært mange — og gode. I sommer er han i studio for å spille inn nye låter. Den nye singelen slippes mest sannsynlig i august.

– Født sånn eller blitt sånn?

– Jeg er født til å synge, men det jeg synger om er et resultat av hvem jeg er blitt til. Jeg kan ikke toner. Teknisk sett kan jeg ikke musikk. Det som skjer, det skjer, men det tok tid. Jeg hørtes ikke sånn ut for fire år siden. Det er det å være i studio, i tillegg til å utfordre meg selv så mye og ofte som mulig.

– Når fant du ut at du ville satse på dette?

– Da jeg fikk min første offisielle låt på radio. 32 uker på b-listen til P3. Det var da jeg skjønte at jeg måtte satse på ordentlig.

– Hva driver deg?

– Det å komme fra ingenting. Det å vokse opp med mor og fem søsken, uten far. Man måtte vokse opp tidlig og bidra hjemme tidlig. Det er veldig mulig å gjøre noe stort ut av det, og når det er mulig, så går jeg hele veien. Jeg føler meg privilegert fordi jeg kan gjøre det jeg elsker best: å lage musikk. Derfor driver det meg å skape musikk som kan inspirere, motivere og hjelpe andre mennesker som ikke er så heldige.

– Hva er det mest spennende som skjer i bransjen?

– Spennende? Jeg kan være litt ærlig og cocky og si Arshad Maimouni. Helt ærlig. Jeg har ikke gjort noen store ting enda, men innenfor mitt felt er det meg. Men jeg vil også nevne Awale fra Tøyen som kommer med masse spennende prosjekter fremover.

– Hvorfor tror du folk mener du er Norges store r&b-håp?

– Det er ikke en type tittel jeg har tatt selv, men mer noe folket har gitt meg, noe media har kastet ut. Jeg skal være helt ærlig, hvis man skal se på det fra et konstruktivt sted, er det ikke riktig. Jeg kan se meg i speilet og si at jeg fortjener det ikke helt ennå, men er det noen som fortjener nå, så er det meg.

– Hva er ditt personlige mål?

– Mitt personlige mål er å bane vei for yngre og inspirere eldre. Å komme så langt som mulig med dette i bakhodet. Men som sagt, så kommer jeg fra ingenting. Og når jeg ser at norske artister oppnår det som ble sett på som umulig, så må jeg prøve å ta det til nye høyder.

– Hvor høyt er «nye høyder»?

– Helt til det ikke går mer. Om det så stopper her, eller om det stopper i Statene. Om det så stopper om 10 år eller 50 år, vet jeg ikke. Men her og nå føler jeg at veien min har nettopp begynt. Norge og resten av verden har mye Arshad Maimouni-musikk å glede seg til.

– Hva skal til for å bli god?

– Du må være veldig realistisk, samtidig optimistisk. Du må se hva som er mulig, og ikke er mulig, og se på det som må til for å ta de stegene man må ta.

– Noen som inspirerer deg?

– R&b-artister som Craig David, R. Kelly, Chris Brown, Ty Dolla Sign, men også litt lenger bak i historien: Jeg liker James Brown – rest in peace. Jeg liker Sam Cooke og Marvin Gaye. Stort sett det du har på soverommet når ting skjer.

– Hvordan holder du deg oppdatert?

– Jeg var veldig flink på det før, men har vært mye i studio og får ikke like mye med meg. Men gutta rundt meg og det nye managementet mitt er veldig flinke på å oppdatere meg si hva jeg bør få med meg.

– Hvor viktig er de rundt deg?

– Jeg pleier å si en ting: Suksess er lagsport. I 99 av 100 tilfeller så kan man ikke gjøre det alene, man må ha flere ledd rundt seg for at flere ting skal funke samtidig. Min jobb er å være i studio og komme med produktet, utover det så er det opp til maskineriet rundt meg å komme med bærekraftige avtaler jeg kan signere på.

– Hvilke sosiale medier er du på, og hvor ofte er du innom?

– Jeg er veldig aktiv på Instagram. Hvis du tar Facebook eller sosiale medier fra folk nå så vet jeg ikke hva verden hadde gjort. Det er jo helt idiotisk, men det er som lovlig dop, da. Man er jo hekta.

– Hva skal du i sommer?

– Jobbe mye i studio. Gjøre meg klar for sesongen. Den starter i august.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.