– Det er veldig rart og veldig gøy. Den første uken ventet jeg bare på at de skulle si det hadde skjedd en feil, at navnet mitt hadde kommet opp i en annen sammenheng og bare falt nedi den bøtta. Jeg håper ikke det er for mange som tenker «hvem er han høye, rare fyren som plutselig er med de andre kjente».

Christian Mikkelsen (24) begynte med stand up under studietiden i Bergen. I tillegg til å være tilknyttet «Underholdningsavdelingen» på NRK, sommervikar med Kristine Riis på P3-morgen, har han sitt eget radioprogram med Olav Svarstad Haugland – sønnen til Valgerd – og er aktuell med ny NRK-serie til høsten sammen med improgruppen BMI (Bare Moro Impro).

Les også: Leste Aftenposten da andre leste Donald

– Født sånn, eller blitt sånn?

– Som barn var jeg nok ganske utagerende og ikke særlig sjenert. Jeg pleide å ha trylleshow, før jeg gikk inn i skilpadde-fasen og fikk regulering. Jeg tror jeg er blitt sånn. Men det kan hende jeg har en iboende lyst til å få folk til å le, som jeg har jeg kjent mer og mer på og forsøkt å gjøre så mye som mulig av. Familien min gjør helt andre ting.

Christian Mikkelsen er nummer 28 av 30 i DNs sommerserie om unge talenter i bransjene Etterbørs følger. Du kan lese resten av serien her.

– Hva driver deg til å være god?

– Alle typer press. Det har alltid vært et ønske om å få folk til å le, kombinert med en angst for at de skal la være. Da jeg studerte, følte jeg at var under konstant tidspress, som igjen er en drivkraft til å måtte ta seg sammen.

– Hvordan ble jobben din?

– Det er en slags serie av hendelser. Det begynte i Bergen med at vi gjorde impro på en humorfestival der det var folk fra NRK tilstede. Ellers har jeg holdt på i flere år med sketsjer og gjort ting så langt tiden tillot. Etter å ha vært med i en pilotkonkurranse fikk vi «Lunsjkake» på P3. Også har jeg hatt det masse gøy med Kristine Riis, og var så veldig at jeg ble spurt om en liten sommerjobb i fire uker.

– Hva er det mest spennende som skjer i bransjen nå?

– Jeg er ganske ny selv, så det blir ganske synsete om jeg skal sitte på toppen og dele ut gullstjerner. Det er gøy at «Norske fordommer» fikk så mange nominasjoner til Komiprisen, og mye morsomme podkaster, som «Kort applaus», lages om dagen. Ellers virker det som det er en vilje til å satse på humor og det er kult at man gjør rom for mange unge lovende.

– Hvordan holder du deg opp­datert?

– Jeg er så mye innom internett at jeg ikke vet helt hvor mye som går inn, eller hvor mye som bare blir skumming for å få tiden til å gå. Jeg er innom både aviser og Imgur, som er en Reddit-aktig side. Derfra detter jeg innom utenlandske aviser. Jeg ser mye på HBO, Netflix og hører på podkaster.

– Hva skal til for å bli god i din bransje?

– Dette er vel sånn man burde spørre Yngvar Numme og Lars Mjøen om – jeg er jo tross alt en som prøver å finne ut hva som skal til. Erfaringer som har vært nyttig, er å gjøre så mye som mulig, ikke takke nei og ha en fot i flere leirer. Når man driver med humor er det greit å ha erfaring fra impro, stand up og sketsjer. All erfaring er god erfaring.

– Hvor mye tid bruker du på sosiale medier og hvilke plattformer?

– Jeg er nok rimelig tradisjonell i sosiale medier-båsen: hovedsakelig Facebook og Instagram. Jeg bruker ikke så mye tid, men skummer bare gjennom for å skje hva som skjer. Facebook blir bare kjedeligere og kjedeligere.

– Hva er ditt personlige mål?

– Jeg har aldri hatt så mange konkrete mål – i hvert fall ikke uttalte. Jeg har heller hatt dem i hodet. Det er skummelt å si at «en dag skal jeg leve av å fjase». Men mitt personlige mål er å kunne fortsette å jobbe med humor. Det å kunne gjøre noe man kan stå for og har troen på. Jeg kommer til å klore meg fast i NRK så lenge jeg kan. De må dra meg ut i tvangstrøye.

– Hva kan ledere gjøre for å bringe frem nye talenter?

– Ha litt blind tillit noen ganger. Gi friere tøyler og la folk slippe seg løs og gjøre det de har tro på. Også kan man heller komme inn etterpå med en slags hov og fange det man syntes funket. Men å legge alt for stramme rammer, tror jeg kan drepe kreativiteten.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg har vært veldig heldig som har fått jobbe med mye gøy. Nå har jeg halvlate dager hvor jeg jobber på morgenen og gjør det jeg vil på dagen. Jeg gleder meg til å få helt fri. Da skal jeg på Øyafestivalen. Jeg er veldig glad i festivaler, så det har jeg savnet i sommer. Jeg begynner på jobb igjen om noen uker, men gleder meg til å planlegge en ordentlig miniferie med noe palmesus.

Les hele avisen

Eller les om superteam Aleksander og Thea i Try (26), kommentator Aksel Braanen Sterri(28), «Drittunge» (24) som gjør kometkarriere, artist Arshad Maimouni (21), Maria Navarro Skaranger (21) som har skrevet boken «Alle utlendinger har lukka gardiner», Sara Övinge(26) som er den yngste uteksaminerte fra diplomstudiet ved Musikkhøgskolen noensinne, gravejournalisten Anders Fjellberg (26), bloggeren Annette Haga (24), Christine Røde (24) som jobber i Facebook, ballettdanser Sofia Skjønneberg (21) artist Fay Wildhagen (21), regissør Henrik Martin Dahlsbakken (26) eller Mathias Fischer (22) som skriver kommentarer i BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.