SAS-kunder kan benytte sine bonuspeng til annet enn bare reiser. For eksempel kan de brukes til å kjøpe mat og drikke ombord på flyene.

Gjør du det så blir imidlertid en muffins 724 prosent dyrerere enn hvis du betaler kontant eller med kort, skriver danske rejseliv.dk.

Rejseliv har regnet ut hvor mye hvert bonuspeong i programmet til SAS koster i form av kjøpte flybiletter, og dermed har nettstedet kunnet fastsette en omregningskurs på "valutaen" bonuspoeng.

Vanlig pris på en muffins ombord er 25 kroner, men den øker til rundt 180 kroner hvis du benytter bonuspoeng som betaling.

En øl og en pose peanøtter koster tilsvarende i overkant av 320 kroner.

- Ikke kroner vi snakker om

Ifølge SAS bonuspoeng-system får man 3.900 poeng for en enkeltbillett fra København til New York.

Hvis du shopper for disse bonuspoengene, så er utbyttet fire muffins.

- Det er ingen som er tvunget til å handle med bonuspoeng, kan man si. Når man omregner poeng og kroner direkte kan det bli en høy pris, men man kan ikke sammenligne poeng og pris én til én. Det er ikke kroner vi snakker om, det er bonuspoeng, og det er noe helt annet, sier pressesjef i SAS i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, til Rejseliv.

Till svenska Aftonbladet forklarer pressetalskvinne Malin Selander praksisen med at SAS ønsker å utvide mulighetene for kundene til å kvitte seg med bonuspoeng.

Les også: Færre fløy SAS i januar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.