Statens netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten er i Nasjonalbudsjettet 2014 anslått til nærmere 344 milliarder kroner i 2013. Av dette utgjør skatter og avgifter 207 milliarder kroner. Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) bidrar med om lag 123 milliarder kroner. Olje- og gassprisene som er forutsatt for anslagene er på henholdsvis 635 kroner per fat og 2,29 kroner per standard kubikkmeter. I tillegg til dette kommer utbytte fra Statoil på 14 milliarder kroner.

Gjennomsnittlig oljeproduksjon inkludert NGL og kondensat på norsk sokkel ventes å bli rundt 1,8 millioner fat pr dag i 2014.

Dette fremgår av regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2014, lagt frem mandag.

Gassproduksjonen er ventet å være på nesten 107 milliarder standard kubikkmeter.

Det vises til at estimatet for de samlede petroleumsressursene på norsk sokkel er nylig oppdatert. Ressursene har økt med seks prosent i forhold til tidligere anslag og er nå beregnet til å være 88 milliarder fat.

Statens netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten er i Nasjonalbudsjettet 2014 anslått til nærmere 344 milliarder kroner i 2013. Av dette utgjør skatter og avgifter 207 milliarder kroner.

Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) bidrar med om lag 123 milliarder kroner. Olje- og gassprisene som er forutsatt for anslagene er på henholdsvis 635 kroner pr fat og 2,29 kroner pr standard kubikkmeter. I tillegg til dette kommer utbytte fra Statoil på 14 milliarder kroner.

Investeringene i petroleumsnæringen er i 2014 ventet til rundt 197 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.