Havbrukskonsernet Marine Harvest MHG leverer varene for fjerde kvartal (se tabell).

- Vi er tilfredse med resultatet for fjerde kvartal 2009. Betydelige forbedringer i spesielt Marine Harvest Scotland, Marine Harvest Chile og Marine Harvest VAP Europe bidro til økt lønnsomhet. Marine Harvest Norway økte volumene og oppnådde økt omsetning og lønnsomhet i fjerde kvartal, og stod for to tredeler av konsernets operasjonelle EBIT i kvartalet, sier konsernsjef Åse Aulie Michelet i Marine Harvest ASA.  

Marine Harvest foreslår at det utbetales et utbytte på 0,35 kroner aksjen, fordelt på 25 øre i mai, fem øre i tredje kvartal og fem øre i fjerde kvartal.

For selskapets største aksjonær, som er John Fredriksen gjennom selskapet Geveran Trading, betyr det et utbytte på nesten 378 millioner kroner. Ikke verst bonus på toppen av en kursoppgang på godt over 200 prosent det siste året for Marine Harvest-aksjen MHG

Chile trekker ned, Norge opp
Resultatet kunne vært enda bedre hadde det ikke vært for etterdønningene av laksesykdommen ISA (Infectious salmon anemia) i Chile. Som følge av massiv nedslakting i tidligere kvartaler falt slaktevolumet i fjerde kvartal med hele 65 prosent i forhold til samme kvartal i 2008.

Dette ble imidlertid langt på vei veiet opp av en økning i slaktevolumet i det desidert største produksjonslandet, Norge, på 22 prosent.

Marine Harvest ventet at bunnen i slaktevolumet i Chile vil bli nådd i 2010.